Hulppeita häälahjoja ja arvonimiä – tällaisia lahjoja kuningatar Elisabet jakaa perheelleen

Kuningatar Elisabet piti perinteisen joulupuheensa 0:45
Kuningatar Elisabetin perinteinen joulupuhe.

Kuningatar Elisabet jakaa anteliaasti lahjoja läheisilleen.

Kuningatar Elisabetilla on asemansa vuoksi mahdollisuus jakaa ainutlaatuisia lahjoja perheenjäsenilleen. Hulppeimpiin kuningattaren antamiin lahjoihin kuuluvat arvokkaat maalaukset, kiinteistöt ja arvonimet.

Maaliskuussa kuningatar nimitti nuorimman lapsensa prinssi Edwardin Forfarin kreiviksi. Titteli on viimeksi ollut käytössä vuonna 1715, ja Edward voi käyttää sitä vieraillessaan Skotlannissa. Hänen vaimonsa Sophie saa arvonimen Forfarin kreivitär.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättävät pian Kensingtonin palatsin ja muuttavat Fogmore Cottageen. Kuningatar Elisabetilta he saavat ainutlaatuisen tupaantuliaislahjan. Herttuapari saa valita kuningattaren taidekokoelmasta teoksia kotiaan koristamaan. Kokoelmassa on esimerkiksi Leonardo Da Vincin, Michelangelon ja Andy Warholin töitä.

Prinssi William ja herttuatar Catherine saivat kuningattarelta häälahjaksi oman kiinteistön Sandringhamin tilalta. Vuonna 1802 rakennettu Anmer Hall toimii pakopaikkana, kun William ja Catherine haluavat viettää aikaa piilossa julkisuudelta.

Prinsessa Eugenie avioitui Jack Brooksbankin kanssa vuonna 2018. Kuningatar maksoi häiden kustannukset ja antoi Eugenien lainata tiaraa kokoelmastaan.  

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip juhlivat platinahääpäiväänsä toissa vuonna. Samalla kuningatar myönsi puolisolleen ritarin arvonimen kiitokseksi palveluksista monarkille. Prinssin arvonimen Philip sai jo vuonna 1957.

Lue myös:

    Uusimmat