Historiallinen hetki! Kuningatar Elisabet, 92, julkaisi ensimmäistä kertaa Instagramissa

Kuningatar Elisabet piti perinteisen joulupuheensa 0:45
Kuningatar Elisabetin perinteinen joulupuhe.

Kuningatar Elisabet on aktivoitunut sosiaalisessa mediassa.

Kuningatar Elisabet, 92, on tehnyt ensimmäisen Instagram-julkaisunsa. Kuningattarella, kuten muillakaan kuninkaallisilla, ei ole henkilökohtaista Instagram-tiliä, vaan hän teki julkaisun kuningasperheen yhteiselle tilille.

Kuningataren ensimmäisessä julkaisussa on kuva historiallisesta kirjeestä, joka lähetettiin vuonna 1843.

– Tänään vieraillessani Tiedemuseossa löysin kuninkaallisista arkistoista kirjeen, joka oli kirjoitettu isoisoisälleni prinssi Albertille vuonna 1843. Charles Babbage, maailman ensimmäinen tietokonepioneeri, suunnitteli ”erilaisen koneen”, josta prinssi Albertilla oli mahdollisuus nähdä prototyyppi heinäkuussa 1843, Elisabet kirjoittaa.

Kirjeessä Babbage kertoo Albertille ja kuningatar Victorialle keksinnöstään, analyyttisestä koneesta, johon lordi Byronin tytär Ada Lovelace loi ensimmäiset tietokoneohjelmat.

– Tänään minulla oli ilo oppia lasten tietokonekoodauksen aloitteista ja tuntui sopivalta tehdä tämä Instagram-julkaisu Tiedemuseossa, joka on pitkään puolustanut teknologiaa, innovaatioita ja inspiroinut keksijöiden seuraavaa sukupolvea, Elisabet kirjoittaa.

Kuningasperheen Instagram-tilillä julkaistiin myös video historiallisesta hetkestä, jolloin kuningatar teki ensimmäisen julkaisunsa.

Lue myös:

    Uusimmat