Mainos

Huittisissa poliisia kohti ampunella miehellä huomattava rikosrekisteri – "Älä sotke rappukäytävää verelläsi"

Huittisissa autolla paennut ja poliisia kohti ampunut mies on aiemmin istunut oikeudessa lukuisia kertoja. Hänen saamien rikostuomioiden määrä lasketaan kymmenissä.

Viime lauantaina miehen ja naisen epäillään paenneen poliisia Pirkanmaan ja Satakunnan alueella. Paon aikana autosta ammuttiin poliisipartiota kohti useita kertoja.

Tilanne sai alkunsa lauantaina kello 18:n jälkeen, jolloin poliisi sai tehtävän pysäyttää valtatie 12:lla Tampereen suuntaan ajanut epäilty rattijuoppo. Kun auto tavoitettiin Nokialla, autosta ammuttiin poliiseja kohti.

Kaksikkoa epäillään tapauksen tiimoilta murhan yrityksestä.

Miehellä on vanhastaan huomattava rikosrekisteri, sillä pelkästään Pirkanmaan käräjäoikeudessa hänet mainitaan useissa tapauksissa, joista lievimmät ovat rattijuopumuksia ja näpistyksiä. Vakavimmat teoista ovat kuitenkin väkivaltarikoksia. STT kertoo, että hovioikeuden mukaan mies on tuomittu ehdottomaan vankeuteen peräti 23 kertaa vuoden 1999 ja 2011 välillä.

Vuonna 2009 mies on tuomittu pakottamisesta sukupuoliyhteyteen. 

Vuonna 2014 mies tuomittiin kahdesta törkeästä pahoinpitelystä ja yhdestä hätävarjelun liioitteluna tehdystä törkeästä pahoinpitelystä. Mies oli kuristanut naispuolista seurustelukumppaniaan ja ampunut tätä useita kertoja ilmakiväärillä. Kiivastumisen syynä oli se, että mies oli huomannut naisen viestitelleen entisen poikaystävänsä kanssa. Nainen ei ole sama, jota epäillään nyt tutkitusta takaa-ajotapauksesta.

Seuraavana päivänä hän oli lyönyt toista miestä päähän kirveen hamarapuolella ja yrittänyt iskeä tätä fileerausveitsellä rintaan. Naisen mukaan mies oli sanonut pahoinpitelyn uhrille ”älä sotke rappukäytävää verelläs”. Sitä seuraavana päivänä miehen kotiin oli hyökännyt mies teleskooppipampun kanssa, jota vastaan mies puolustautui puukottamalla tätä useita kertoja.

Mies tuomittiin 4 vuoden 8 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, josta osa oli tämän aiemman ehdollisen rangaistuksen muuttumista ehdottomaksi.

Käräjäoikeudessa miehen varhaisin merkintä on vuodelta 1999, minkä jälkeen tämä on tämä on ollut oikeudessa säännöllisesti, usein monta kertaa vuodessa. Hovioikeudessakin mies on ollut lukuisia. Mies on saanut tuomioita myös aiemmin virkavallan vastustamiseen liittyen.

Myös naisen tuomiolista on pitkä pitäen sisällään neljätoista tapausta käräjäoikeudessa ja kaksi hovioikeudessa. Hovioikeudessa tapaukset koskivat muun muassa pahoinpitelyä ja lievää petosta.

Korjaus 21.9. kello 8.03: Huittinen ei sijaitse Varsinais-Suomessa, vaan Satakunnassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.