Missä on poliisin etsimä väkivaltarikoksista tuomittu Toni Florin? Lähti luvalla vankilasta eikä palannut enää takaisin

4:45
Poliisi pyytää aina välillä vihjeitä etsintäkuulusteluista yleisöltä. Heitä etsitään monenlaisista rikoksista epäiltyinä tai niistä jo tuomittuina.

Poliisin etsintäkuuluttama Toni Henri Mikael Florin (entinen Heikkilä) lähti poistumisluvalla pois Sukevan vankilasta, mutta ei palannut sovitusti takaisin. Poliisi toivoo lukuisista väkivalta- ja muista rikoksista tuomitusta miehestä vihjeitä.

Vuonna 1989 syntynyt ja 184 senttimetriä Florin on tuomittu muun muassa tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta ja ryöstöstä. Suorittamatta tuomiostaan hänellä oli yli kaksi vuotta. Hänen rikoshistoriansa on mittava ja häntä koskevia asioita on selvitelty käräjä- ja hovioikeuksissa vuosien saatossa lukuisia kertoja, kerran jopa korkeimmassa oikeudessa asti.

Puukotti riidan päätteeksi selkään

Mies on tuomittu lukuisista liikenne-, omaisuus- ja ampuma-aserikoksista. Hänen rikosrekisterissään on myös esimerkiksi ryöstöjä ja jopa tapon yrityksiä.

Viimeisin tapon yritystä koskeva tuomio miehelle tuli vuonna 2014 Itä-Suomen hovioikeudessa. Tapahtumaketju oli alkanut, kun Florin oli seurueensa kanssa ollut vuonna 2013 imatralaisravintolassa, kun eräs mies oli huomauttanut näiden kantamista aseista ja kommentoinut näiden etnistä taustaa.

Tappelu oli siirtynyt ravintolan sisätiloista terassille, jossa miestä oli puukotettu selkään. Tästä seurasi voimakas verenvuoto uhrin keuhkopussiin. Tekijää ei nähty, mutta miehistä yksi poistui paikalta. Pakoreitiltä löytyi teossa käytetty mora. Mies otettiin lopulta kiinni hotellilta, jossa miehet olivat majoittautuneet. Mies sai teosta 4 vuoden vankeustuomion, jota alensi aikaisempi rangaistus.

Ampui pistoolilla tuulikaappiin ryöstöyrityksen yhteydessä

Syyte tapon yrityksestä ei ollut miehen ensimmäinen, sillä käräjäoikeus oli aiemmin tuomittu Jyväskylässä vuonna 2010 tapahtuneesta tapon yrityksestä. Tällöin Florin oli pieleen menneen ryöstöyrityksen yhteydessä ampunut pistoolilla ahtaaseen tuulikaappiin, vaarantaen asunnon haltijan hengen. Hovioikeus kuitenkin hylkäsi syytteen ja antoi tuomion vaaran aiheuttamisesta.

Tuomioissa on kuvailtu tämän toimien osoittaneen ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä. Miestä vakuutti kuitenkin viime vuonna Savon Sanomissa, jossa hän pyrkii kaidalle polulle ja haluaa lopettaa teini-iässä alkaneen rikoskierteen. Tuolloin hän kertoi istuvansa 7,5 vuoden vankeusrangaistusta ryöstöstä ja tapon yrityksestä. Haastattelussa mies kertoi haaveissaan siintävistä opinnoista.

Keskusrikospoliisi pyytää toimittamaan tiedot ja havainnot Florinista sähköpostitse wanted.krp@poliisi.fi tai puhelimitse +358 50440 1800. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja