Leijonissa debytoinut peluri hyvästeli SM-liigan ja loistaa nyt kovemmissa ympyröissä – "Valtavia kehitysaskelia"

1:17
Örebron Joonas Raskilla kiehahti SHL-ottelussa: roskakorikin sai kyytiä vaihtoaitiossa!

C Moren SHL-selostaja Teppo Laaksonen päivittää kerran kuussa sarjan mielenkiintoisimmat kuulumiset. Tässä artikkelissa keskitytään sarjan suomalaispelaajien edesottamuksiin kauden ylitettyä juuri puolivälin. Toisessa jutussa käydään puolestaan läpi SHL:n yleistilannetta ja taistelua playoff-paikoista.

Yhteensä 27 suomalaispelaajaa on tällä kaudella jo esiintynyt SHL-kaukaloissa joka on kovin noteeraus muutamaan vuoteen. Tällä kertaa ruodin heidän kauden puolivälin suorituksiaan "ryhmittäin" jotka ovat karkeasti jaoteltuna: Tähdet, Luottomiehet, Kysymysmerkit ja Turistit.

Tähdet

Jesse Virtanen, Färjestad
Hieman tunnustelevan alun jälkeen lunasti tutun paikkansa Färjestadin kiekollisen pelin moottorina. Yksi sarjan tehokkaimmista puolustajista.

Robin Salo, Örebro
Nuori pakki on ottanut valtavia kehitysaskelia kiekollisessa pelissä, juuri tällä hetkellä jopa Örebro-puolustuksen ykkösliideri. Taitava ja rohkea kiekon kanssa. 

Robert Leino, Örebro
Lähti Suomesta luotettavana kakkossentterinä, mutta noussut Örebrossa kärkirooliin. Kymmenen maalin rajapyykinkin rikkonut Leino on tärkeä muun muassa ylivoimalla.

Ilari Melart, Växjö
"Målartin" hurja maalivire on jatkunut myös tällä kaudella ja hän on takonut yhdeksän kaappia. Lisäksi erittäin varmaa ja fyysistä pelaamista myös omassa päässä.

Janne Juvonen, Leksand
Viime kaudella vielä ailahdellut Juvonen on ollut huippuiskussa ja tärkeänä palana nostamassa Leksandin playoff-taisteluun. Erittäin positiivinen yllätys!

Juhani Tyrväinen, Luulaja
Tyrväinen ei loista tehopisteillä Luulajan pelisysteemissä, mutta on joukkueelle täysin korvaamaton. Vahvaa fyysistä tekemistä kentän molempiin suuntiin.

Luottomiehet

Olli Palola, Rögle
Rauhallinen alku, mutta Palola on viime aikoina löytänyt maalijyvänsä. Arvokas tuki Röglen ykköstähdille, kokemuksensa kautta rooli vain nousee keväällä.

Arttu Ilomäki, Luulaja
Tyrväisen tavoin pisteitä voisi olla enemmänkin, mutta osa menee joukkueen tyylin "piikkiin". Pelannut viime aikoina laiturina ja saanut vapaamman roolin.

Joonas Rask, Örebro
Raskin pisteet ovat tulleet hieman nipuissa ja sykähdyksittäin. Kuuluu kuitenkin Örebron joukkueen ytimeen, paremmalla tehokkuudella nousisi tähdeksi.

Kristian Näkyvä, Örebro
Marraskuussa paluu peleille vakavan sairauden jälkeen. Ei vielä suurta ryöppyä pisteissä, mutta vahva kiekollisena ja luotettava molempiin suuntiin. Parantaa.

Rasmus Rissanen, Örebro
Peruspakkien peruspakki. Viime kaudella otti pieni askelia jopa kiekolliseenkin suuntaan, tällä kaudella saanut keskittyä oman maalinedustan luutimiseen.

Miika Koivisto, Växjö
Aloitti kauden pitkällä sairaslomalla. Sen jälkeen pelannut hyvällä perustasolla, tulee luultavasti vain parantamaan sitä mukaa kun pelituntumakin kasvaa.

Jarno Kärki, Linköping
Ei ole missään nimessä loistanut, kuten ei koko Linköpingin joukkuekaan. Seitsemän maalia kuitenkin ok määrä puoleen kauteen, pystynyt auttamaan joukkuettaan.

Otto Paajanen, Leksand
Ei ole juhlinut pisteillä, mutta hoitanut leiviskänsä kakkos-kolmossentterinä. Tehoruuvia on toki varaa kiristää, mikäli Leksand haluaa edetä pudotuspeleihin.

Kysymysmerkit

Joel Mustonen, Frölunda
Rikkonainen kausi pienessä roolissa ja pitkään sairaslomalla. Voi kuitenkin nousta keväällä vielä Frölundassa takaisin arvostetuksi duunariksi.

Juuso Vainio, Växjö
Jäänyt suomalaispakeista pienimmälle vastuulle. Ei ole suoranaisesti flopannut, mutta SM-liigaroolin pohjalta Ruotsissakin odotettiin enemmän. Ehkä keväällä?

Tuomas Kiiskinen, Skellefteå
Puhtaasti tehojen puolesta menisi turisteihin, mutta kokenut hyökkääjä pystyy antamaan joukkueelleen muutakin apua. Kevään peleillä voi vielä paikata.

Jan-Mikael Järvinen, Malmö
Ei ole ollut turisti, mutta ei ole toisaalta noussut vielä aivan liideriksikään. Tällä hetkellä luotettava kolmossentteri, mutta voi vielä nousta isompaan rooliinkin.

Jaakko Rissanen, Linköping
Hieman sama tilanne kuin Järvisellä. Ei ole pettänyt pahasti, mutta jäänyt pienempään rooliin ja pisteille kuin mitä rahkeita olisi. Ainakin toistaiseksi.

Petteri Nikkilä, Linköping
Oli varsinkin alkukaudella ehkä turhan isoissa saappaissa. Parantanut peliään, mutta ei ole vielä täysi vakuuttanut. Kuitenkin hyvin kehityskelpoinen.

Tomi Sallinen, Brynäs
Hyvin haastava ja koronan vaivaama kausi, kuten koko joukkueella. Brynäs odottaa saavansa Salliselta rutiinia ja johtajuutta kevään tärkeisiin peleihin.

Turistit

Jussi Rynnäs, Linköping
Taso ei ole riittänyt. Sai sopimuksen vasta pari päivää ennen kauden alkua, mutta ei ole pystynyt lunastamaan vastuuta. Pelannut vähän ja epätasaisesti.

Oula Palve, Linköping
Valtavat odotukset, pienet näytöt. Taitava pelaaja, mutta ei pysty tekemään juuri tulosta saatikka johtamaan joukkuetta SHL-tasolla.

Niko Ojamäki, Linköping
Sama homma kuin Palvella. SM-liigassa kirkkaimpia tähtiä, mutta SHL:ssä ei vain lähde. Maalintekijäksi hankitulle pelaajalle kaksi maalia on aivan liian vähän.

Jesper Kokkonen, HV71
Odotuksiin nähden flopannut selvästi. HockeyAllsvenskanissa tehokas, SHL:ssä jäänyt debyyttikaudellaan toistaiseksi rikkovaan ja marginaaliseen rooliin.

Kim Strömberg, Oskarshamn
Aloitti pirteästi, mutta mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä pienempään rooliin pudonnut romahtaneessa jengissä. Haastava kevät edessä Oskarshamnissa.

Arvioiden ulkopuolella

Teemu Eronen
Pakki pelasi tammikuulle asti Växjössä ennen kaikkea sairaslomatuuraajana. Ei loistanut, mutta teki mitä pitkikin. Siirtyi HockeyAllsvenskanin Björklöveniin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja