Olli Jokiseen kohdistettiin kovia epäilyksiä – alkukausi muuttanut kaiken: "Arvostan todella korkealle"

SM-liigan yllättäjäehdokkaaksi nostettu KooKoo rämpinyt alkukaudella – Liigaviikossa jyrähdys: "Olen todella pettynyt" 2:35
SM-liigan yllättäjäehdokkaaksi nostettu KooKoo rämpinyt alkukaudella – Liigaviikossa jyrähdys: "Olen todella pettynyt"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen kehuu Liigaviikko-ohjelmassa vuolaasti Jukureita ja joukkueen päävalmentajaa Olli Jokista.

Ennen kauden alkua Sihvonen nosti Olli Jokisen ylle suuria kysymysmerkkejä, sillä Jokisen toinen kausi SM-liigassa ja Jukureissa ei yltänyt läheskään debyyttikauden huimalle tasolle.

Sihvonen huomautti, että Jokisesta on vaarana tulla vain yhden kauden valmentajaihme, ellei tämä löydä selkeää pelitapaa, jota noudattaa.

Jukurit ja Jokinen ovat kuitenkin aloittaneet uuden kauden terävästi ja keikkuvat neljäntenä kolmen pelatun ottelun jälkeen. Pirteät esitykset ovat saaneet Sihvosenkin vakuuttuneeksi.

– Arvostan todella korkealle Jukureiden touhua ja miten he pelaavat. Kääntävät nopeasti ja suunnitelmallisesti, mutta kenttätasapainoa on silti. Olli Jokisen Jukurit pelaa tällä hetkellä hienoa lätkää, Sihvonen hehkuttaa MTV Uutiset Liven Liigaviikko-ohjelmassa.

Sihvonen huomauttaa, että Jokinen on viime kauden pelitapaepäröinnin jälkeen palannut debyyttikaudellaan hyväksi todettuun sapluunaan ja se näkyy heti tuloksissa.

– Viime kaudesta annoin pyyhkeitä sen takia, koska hän lähti etsiskelemään. Nyt hän on palannut ensimmäisen kauden juttuihin. Tällä hetkellä Jokinen valmentaa erinomaisesti. Tämä on nyt kolmas kausi Jokiselle ja nyt peli-identiteetti on vihdoin löytynyt.

– Jukureille ei ole niin hyvä pelaajamateriaali kuin ensimmäisellä kaudella, mutta Jukurit on tällä hetkellä aika kova luu, Sihvonen paaluttaa.

Yksi Jukureiden alkukierrosten valopilkuista on viime kaudella jo vahvan läpimurron tehnyt Niko Huuhtanen.

– Jokinen oli oikeassa. Vähän epäilin viime kaudella, onko Huuhtanen niin kova jätkä kuin Jokinen hehkutti. Huuhtanen on härkä siellä tällä hetkellä. Hän on tehnyt minuun hyvän vaikutuksen, Sihvonen kehuu tehot 1+3 tehnyttä Huuhtasta.

Jukurit nähdään seuraavan kerran kaukalossa jo tänään torstaina, kun se saa vieraakseen Ässät.

SM-liigassa avausviikko takana – Liigaviikko analysoi joukkueiden peli-ilmeet 17:18
Liigaviikko perkasi SM-liigakauden avausviikon puheenaiheet.

Lue myös:

    Uusimmat