Huippupuhelin myy liian hyvin: Samsungin Galaxy Note 7:n toimitukset viivästyvät useissa maissa

Samsung Galaxy Note7 ja S Pen. Nämä kolme väriä ovat tulossa myyntiin Suomessa, jossa kultaista väriä ei ainakaan aluksi nähdä.

Samsungilla on käsissään uuden huippupuhelimensa Galaxy Note7:n kanssa positiivinen ongelma: uutuuden kysyntä on osoittautunut arvioitua suuremmaksi. Reaktiona yllättäneeseen kysyntään Samsung on nyt päättänyt ja ilmoittanut viivästyttävänsä Note7:n toimitusten alkua useammissa maissa ympäri maailmaa.

Toistaiseksi Galaxy Note7:n myyntiintulon tai toimitusten lykkäyksistä on kerrottu ainakin Alankomaissa, Venäjällä ja Ukrainassa sekä Malesiassa.

Samsung Suomella ei ainakaan vielä tänään olluttietoa Suomea koskevista muutoksista, joten aiempi aikataulu täällä on yhä voimassa: tiistaina 16. elokuuta alkaa ennakkomyynti ja 2. syyskuuta toimitukset. Galaxy Note7:n suositushinta Suomessa on 879 euroa.

Alankomaissa Samsung viivästyttää toimituksia viikolla 9. päivään syyskuuta. Venäjällä uusi siirtynyt Galaxy Note7 -toimituspäivä 16. syyskuuta ja Ukrainassa vasta 30. syyskuuta.

Osassa markkinoita GalaxyNote7 on tulossa toimituksiinalkuperäisen suunnitelman mukaisesti jo reilusti elokuun puolella. Esimerkiksi Yhdysvalloissa myynnin ja toimitusten on tarkoitus käynnistyä 19. elokuuta.

Samsung tarjoaa Galaxy Note7:stä eri markkinoille eri järjestelmäpiirillä varustettuja versioita. Mahdolliset viivästykset voivat näin koskea eri tavalla sen omalla Exynos-järjestelmäpiirillä ja Qualcommin järjestelmäpiirillä varustettuja versioita.

Galaxy Note7:lle saattaa erityisesti Euroopassa olla patoutunutta kysyntää, sillä viime vuonna Samsung päätti keskittyä samanaikaisesti julkistettuun Galaxy s6 edge+:aan eikä tuonut Galaxy Note5:tä lainkaan markkinoille täällä.

Lisäksi Galaxy Note7 -ennakkotilauksia ovat voineet kiihdyttää kampanjat. Esimerkiksi Suomessa ennakkotilaajat saavat kaupan päälle uuden Gear VR -virtuaalilasilaitteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja