Mainos

Huippukokouksen turvajärjestelyt käynnissä

Konkreettiset valmistelut Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin ja Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kahdenkeskisen huipputapaamisen turvajärjestelyistä ovat alkaneet. Järjestelyjen yleisjohtajaksi on nimitetyn poliisikomentaja Paavo Koskelan mukaan neuvottelut turvajärjestelyistä aloitettiin amerikkalaisten kanssa tänään. -Myös venäläisten kollegoiden kanssa ne alkavat normaalin käytännön mukaisesti, kertoi Koskela.

Huipputapaamista vajaan kuukauden kuluttua riittävät poliisiylijohtaja Olli Urposen mukaan varmistamaan Helsingin, Espoon ja Vantaan paikallispoliisit.
-Maakunnasta joudutaan ottamaan jonkin verran väkeä tänne. Sanoisin, että kysymys on silloin Poliisikoulusta. Ehkä tarvitaan myös jokunen spesialisti muualta, mutta ei sen kummempaa, kertoi poliisijohtaja Urponen.

Liikennejärjestelyistä tiedotetaan

Kokouksen aikana poliisi turvaa vieraiden maahantulon, neuvottelut ja liikkumisen. Kokouspaikkoja varten on tehty useampiakin varauksia.

-Poliisi tulee myös ajoissa ja riittävästi tiedottamaan yleisölle mm. liikennejärjestelyistä ja poikkeusmääräyksistä, jotta huippukokouksesta aiheutuisi mahdollisimmat vähän haittaa kaupunkilaisille, kertoi poliisikomentaja Koskela.

Maahan tulevat tiedotusvälineet sijoitetaan työskentelemän Finlandia-taloon ja Katajanokalle. Kaikkiaan maahan odotetaan kolmeatuhatta eri tiedotusvälineen edustajaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.