Huippukokki Jyrki Sukula asuu Pohjois-Italian korona-alueella: Näin se näkyy perheen arjessa

3:17
Jyrki Sukula kiittelee viranomaisten viestintää koronapelon aikana.

Italiassa on lyhyessä ajassa havaittu yli 220 koronavirustartuntaa. Kuusi on kuollut. Suomalainen huippukokki Jyrki Sukula kertoo, millaisia erityisjärjestelyjä taudin suitsimiseksi hänen kotiseudullaan Pohjois-Italian Piemontessa on tehty.

Pohjois-Italiassa lyhyessä ajassa lisääntyneen tartunnat ovat johtaneet erityistoimiin. 11 kaupunkia on eristetty. Koulut ja yritykset pysyvät kiinni ja ravintolat sulkevat ovensa tavallista aiemmin.

Piemonten alueella asuva huippukokki Jyrki Sukula kertoo, että paikallisille tautiin liittyvistä asioista on viestitty hyvin ja ennakoivasti.

– Tiedottaminen on lähtenyt liikkelle siitä, että hätänumeroon ei soitella ja kysellä, jotta linjat eivät mene tukkoon. Viestintä on ollut proaktiivista ja aika hyvää.

Koulut pitävät ovensa suljettuina

Sukulan mukaan alueella vietetään parhaillaan kahden päivän karnevaalilomaa. Vapaa näyttäisi venyvän ensi viikkoon ainakin koululaisilla, sillä paikalliset koulut ovat kertoneet pitävänsä ovensa suljettuina loppuviikon ajan.

– Piemontessa koulut eivät aukea vielä tällä viikolla. Aikaisintaan vasta ensi viikon maanantaina mentäisiin kouluun.

Alueella on peruttu myös konsertteja. Jopa kirkot on suljettu. Koronapelko näkyy niin ikään lasten harrastuksissa. Esimerkiksi urheiluharrastusten tiimoilta harjoituksia ei tällä hetkellä järjestetä, Sukula kertoo.

– Ainakin meidän tytöillä, koris, rytminen voimistelu ja taide, mitä meidän tytöt harrastavat, on kaikki peruttu.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.