MTV koronapelon riivaamassa Pohjois-Italiassa: Koulut kiinni ja sairaalat hälytysvalmiudessa – "potilas nollaa" etsitään yhä

2:56

Italian viranomaisten mukaan maassa on kuollut tänään kuudes koronavirusta sairastanut henkilö. Tartuntoja on nyt yli 220. Pohjois-Italian sairaalat ovat tilanteen johdosta hälytysvalmiudessa, kertoo paikalta raportoiva MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola.

Viikonlopun aikana Pohjois-Italiassa nopeasti kasvanut koronavirustartuntojen määrä on johtanut erityistoimiin. 11 kaupunkia on eristetty taudin leviämisen pysäyttämiseksi.

– Koulut kiinni, yritykset kiinni, ravintolat ja baarit sulkeutuvat kello 18. Ne ovat eristyksissä niin kauan kunnes viranomaiset antavat luvan. Ei sisään eikä ulos, Piuhola kommentoi suorassa lähetyksessä Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Taudin rajoittamista haittaa tällä hetkellä se, etteivät viranomaiset ole kyenneet paikantamaan niin sanottua ”potilas nollaa”, eli alkuperäistä tartuttajaa, joka on tuonut viruksen alueelle.

– Se on ongelma, että tämä nolla-henkilö, eli viruksen tänne Pohjois-Italiaan todennäköisesti tuonut henkilö on yhä edelleen kadoksissa. Täällä on ollut tutkittavana jo useampiakin tartunnan saaneita, mutta nimenomaan alkuperäistä tartuttajaa ei ole tavoitettu. Häntä etsitään yhä kovaa.

Alkuperäisen tartuttajan löytäminen auttaisi viranomaisia suuntaamaan toimenpiteitä.

– Nyt ollaan isolla alueella kun ollaan Pohjois-Italiassa Lombardiassa, Venetsian alueella. Tietysti myös Rooman ympäristössä on ollut yhdellä alueella tartuntoja.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.