Huippuampumahiihtäjän 13-vuotias Zuzana-sisko katosi – uusi viesti

Tshekkiläisen ampumahiihtäjä Tereza Voborníkován 13-vuotias Zuzana-sisko katosi perjantaina ja poliisi tuli mukaan etsintöihin. Lauantaina saatiin ilahduttava uutinen: Zuzana löytyi.

Tshekkiläinen Blesk-lehti raportoi, että maajoukkueampumahiihtäjä Tereza Voborníkován, 24, perhe ja poliisi olivat etsineet Voborníkován 13-vuotiasta Zuzana-pikkusiskoa perjantai-iltapäivästä lähtien. 

Poliisi viestitti myöhemmin tehneensä etsintöjä "kaikista mahdollisista paikoista". Yhteydessä oli oltu lähipiiriin ja ystäviin, oli tarkastettu läheisiä sairaaloita, linja-auto- ja rautatieasemia ja muita paikkoja, joissa Zuzana saattoi oleskella. 

Poliisi kertoi, ettei Zuzanalla ollut matkapuhelinta mukanaan. Virkavalta kehotti ihmisiä kertomaan mahdollisista havainnoistaan. Myös Tereza Voborníková pyysi lauantaina apua sosiaalisessa mediassa.

– Onko kukaan nähnyt siskoani? Olemme etsineet häntä eilisestä iltapäivästä saakka... Hän käyttää silmälaseja ja voi olla missä tahansa. Kuka on nähnyt hänet tai tietää jotain, ole hyvä ja soita poliisille, Voborníková kirjoitti kuvan ja mittatietojen kera.

Zuzanasta raportoitiinkin havaintoja. Lauantai-iltapäivänä Tereza Voborníková kertoi ilouutisen: poliisi löysi Zuzanan.

– Kiitos todella paljon kaikille. Ilman teitä ja jakojanne emme olisi löytäneet häntä. Poliisi löysi hänet hänestä tehdyn näköhavainnon pohjalta, Voborníková viestitti.

Nuorten kaksinkertainen maailmanmestari

Tereza Voborníková on kilpaillut ampumahiihdon maailmancupissa vuodesta 2020 eteenpäin ja yltänyt henkilökohtaisessa kilpailussa parhaimmillaan viidenneksi tämän vuoden maaliskuussa Oslossa. Voborníková sijoittui maailmancupin kokonaiskisassa kuluneella kaudella 16:nneksi.

Aikuisten arvokisadebyyttinsä Voborníková teki Pekingin olympialaisissa 2022. Hän on osallistunut sittemmin kaksiin aikuisten MM-kilpailuihin, parhaana henkilökohtaisena sijoituksenaan seitsemäs tila takaa-ajossa Oberhofin MM-kisoissa 2023.

Voborníková voitti kaksi nuorten maailmanmestaruutta vuonna 2022 Yhdysvaltain Soldier Hollow'ssa. 

Voborníkován kerrotaan olevan hyvin läheinen Zuzana-siskonsa kanssa. Zuzana pelaa jalkapalloa.

Lue myös:

    Uusimmat