27-vuotias ruotsalaispelaaja on kadonnut – "Olemme todella huolissamme"

27-vuotias ruotsalainen jalkapalloilija Abdullah Talal Hameed on kadonnut, ja Unkarin poliisi etsii häntä. Asiasta kertoo muun muassa Aftonbladet.

Abdullah Talal Hameed, jolla on sekä Ruotsin että Irakin kansalaisuudet, edusti viimeksi keväällä unkarilaista Zalaegerszegi TE:tä. Hänen tuore sopimuksensa kroatialaisen pääsarjaseura HNK Gorican kanssa julkistettiin 10. elokuuta. Miehen oli määrä matkustaa maanantaina Unkarin Budapestistä Kroatian Velika Goricaan, mutta hän on kadonnut jäljettömiin ja viimeisin näköhavainto hänestä on maanantaiaamulta Budapestistä.

– Katoamisesta on ilmoitettu Unkarin poliisille. Perhe ja HNK Gorica pyytävät kaikkia, joilla on tietoa Hameedista, ilmoittamaan siitä lähimmälle poliisiasemalle tai seuralle. Pelaaja ajaa valkoisella Porsche Taycanilla ruotsalaisilla rekisterikilvillä, HNK Gorica kirjoittaa verkkosivuillaan.

Kroatialaislehti Sportske novosti kertoo Unkarin poliisin etsivän Hameedia intensiivisesti. Poliisi löysi hänen autonsa Unkarissa, mutta ei antanut etsinnöistä enempää tietoa.

Pelaajan isä Talal Hameed Tali valoi kommenteissaan uskoa positiiviseen.

– Emme tiedä, missä hän on, mutta tulemme löytämään hänet, isä kertoi Aftonbladetin mukaan.

"Yritämme vain pysyä rauhallisina"

Hameedin perhe odottaa uutisia Ruotsissa.

– Olemme todella huolissamme, ja monet ihmiset ovat soitelleet. Tiedämme, että poliisi oli eilen hänen talossaan koirien kanssa etsimässä, mutta he eivät löytäneet mitään kiinnostavaa. Yritämme vain pysyä rauhallisina, sisko Sama Hameed kertoi.

Siskon mukaan Hameed oli ollut "todella iloinen" solmittuaan sopimuksen kroatialaisseuran kanssa.

Ennen katoamistaan Hameed oli väitetysti keskustellut agenttinsa Dragan Sekulicin kanssa ja sanonut valmistelleensa matkaa Velika Goricaan. 

Lukuisia seuroja eri maissa uransa varrella edustanut Hameed on pelannut Ruotsissa korkeimmillaan kolmannessa divisioonassa. Hän muutti lapsena Ruotsiin ja edusti aikoinaan Irakin nuorten maajoukkuetta.

Lue myös:

    Uusimmat