Maailmanmestari Adele Milloz, 26, putosi kuolemaan kaverinsa kanssa

Vuorihiihtomestari Adele Milloz, 26, on pudonnut kuolemaan 30-vuotiaan naisen kanssa Ranskan Alpeilla. Tragediasta kertovat muun muassa The TimesSky ja Ranskan kiipeilyliitto.

Ranskalainen Milloz oli perjantaina kiipeämässä 30-vuotiaan naispuolisen kaverinsa kanssa Mont Blancilla, kun onnettomuus tapahtui. Muut vuorikiipeilijät olivat nähneet kaksikon putoavan, ja heidän ruumiinsa löydettiin tovia myöhemmin. 

Poliisi on ottanut tapauksen tutkittavaksi.

Ranskan Alpeilla Tignesissä varttunut Milloz tunnettiin kokeneena kiipeilijänä, joka saavutti aiemmin kansainvälistä menestystä vuorihiihdossa. Lajissa kiivetään vaikeille huipuille ennen niiden laskemista.

Milloz voitti vuorihiihdossa muun muassa kaksi sotilaiden maailmanmestaruutta vuonna 2017 ja aikuisten Euroopan mestaruuden vuonna 2018. Hän päätti uransa kaksi vuotta tämän jälkeen tullakseen vuorioppaaksi.

Traagisesti päättynyt kiipeäminen perjantaina oli Milloz'lla osa loppusuoralla ollutta vuoristo-oppaan koulutusohjelmaa, ja Ranskan kiipeilyliiton mukaan kyse oli normaalista reitistä.

Vuorihiihto on määrä nähdä ensimmäistä kertaa talviolympialaisissa vuonna 2026 Italiassa.

"Hänen hymyään ja hyvää huumoriaan tullaan kaipaamaan aina"

Ranskan urheiluministeri Amelie Oudea-Castera ilmaisi Twitter-tilillään olevansa syvästi suruissaan Milloz'n ja hänen seuranaan olleen naisen kuolemista. Oudea-Castera välitti surunvalittelut Milloz'n perheelle, läheisille ja kollegoille.

Ranskan kiipeilyliitto otti myös osaa.

– Hänen hymyään ja hyvää huumoriaan tullaan kaipaamaan aina. Koko lajiliitto välittää tukensa Adelen perheelle ja rakkaille, liitto kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja