Huiman tempun tehneen Emil Ruusuvuoren uskomaton taistelupallo saa ylistystä: "Aivan naurettavaa"

Emil Ruusuvuori kuittasi uransa suurimman voiton ATP-kiertueella lauantaina, kun hän kaatoi saksalaisen Alexander Zverevin kolmessa erässä Miamin Masters-turnauksessa.

ATP-rankingin seitsemänneltä sijalta löytyvä Zverev lähti otteluun suurena ennakkosuosikkina ja vei ensimmäisen erän näytöstyyliin 6–1.

Ruusuvuori pääsi toisessa erässä paremmin peliin mukaan ja oli murtaa Zverevin syötön jo tämän ensimmäisessä syöttövuorossa, mutta saksalainen selvisi hyvän ykkössyöttöjensä turvin. Lopulta breikki onnistui erän kolmannessa pelissä. Zverev mursi heti seuraavassa syöttövuorossa takaisin, mutta seuraavasta pelistä lähtien Ruusuvuori meni menojaan.

Erä huipentui uskomattomaan palloralliin yhdeksännessä pelissä. Zverev syötti säilyäkseen mukana erässä. Tilanteessa 15–30 Ruusuvuori esitteli huimia taitojaan ja periksiantamatonta taistelijan luonnettaan. Suomalainen oli jo pallossa pahasti alakynnessä, mutta komea lyönti jalkojen välistä toi hänet mukaan peliin. Lopulta piste päättyi, kun Zverevin iskulyönti otti osuman verkkonauhaan ja Ruusuvuorella oli helppo työ ohittaa verkolla päivystänyt saksalainen.

ATP kiertue jakoi videon pallosta Twitter-tilillään. Saatesanat kertovat paljon.

– Anteeksi kuinka? Aivan naurettavaa Emil Ruusuvuorelta.

Voit katsoa pallon alla olevalta videolta.

Zverev nousi tilanteesta 15–40 vielä tasoihin, mutta Ruusuvuori nappasi lopulta erän itselleen pelein 6–3. Kolmannessa erässä suomalainen tyylitteli jatkoon 6–1-voitolla ja kohtaa kolmannella kierroksella Ruotsin Mikael Ymerin.

Eteneminen Masters-turnauksen kolmannelle kierrokselle on nostamassa Ruusuvuoren ensimmäistä kertaa 80 parhaan joukkoon ATP-rankingissa.