Alexander Zverev passitti elävän legendan Roger Federerin ulos finaalista – sveitsiläinen sortui helppoihin virheisiin

Maailmanlistan kolmonen Roger Federer kohtasi listan viidennellä sijalla olevan Alexander Zverevin Lontoon ATP-finaaleissa. Saksalainen Zverev oli lopulta vahvempi erin 7-5, 7-6. 

Sveitsiläinen Federer oli ottelussa vaikeuksissa, ja hän sortui helppoihin virheisiin. Ensimmäisen erän käännekohta nähtiin Federerin syöttövuorolla tilanteessa 6-5 Zvereville, kun sveitsiläinen ei onnistunut voittamaan yhtään palloa, vaan Zverev mursi syötön puhtaasti.

Toisessa erässä Federer pääsi 2-1 johtoon murtamalla saksalaisen syötön, mutta hävisi samantien oman syöttönsä. Erä eteni lopulta tie breakiin, jossa Federer löi helpon lyönnin verkon läheisyydestä suoraan päin verkkoa. Zverev vei tie breakin 7-5 ja eteni  turnauksen finaaliin.

Tie breakissä nähtiin kyseenalainen tilanne, kun pallopoika pudotti pallon, ja se vieri muutaman metrin päähän kentästä. Tässä kohtaa piste pelattiin uudestaan. Zverev oli tilanteessa lopettanut pelaamisen. Saksalainen iski ässän uudelleen pelatussa pisteessä. Hän pahoitteli ottelun jälkeen tapahtunutta.

Zverevistä tuli ensimmäinen saksalainen sitten Boris Beckerin, joka etenee kyseisen turnauksen finaaliin. Becker pelasi finaalissa vuonna 1996 Pete Samprasia vastaan. Zverevin finaalivastustaja selviää klo 22 alkavasta toisesta semifinaalista, jossa kohtaavat Novak Djokovic ja Kevin Anderson. Ottelua voit seurata C More Sport 1:ltä ja C Moren suoratoistopalvelusta.

Lue myös:

    Uusimmat