Emil Ruusuvuori tykitti puolivälieriin – suomalaiselta harvinaislaatuinen temppu: "Olihan se vääntö"

Emil Ruusuvuori eteni Masters-tason turnauksen puolivälieriin ensimmäisenä suomalaisena sitten Jarkko Niemisen.

Ruusuvuori kukisti Hollannin Botic van de Zandschulpin Miamin ATP Masters 1 000 -turnauksessa myöhään tiistaina Suomen aikaa. Ruusuvuori voitti kaksinpelin neljännen kierroksen ottelun lukemin 4–6, 6–4, 7–5. Ottelu kesti kaksi tuntia 43 minuuttia.

Hollantilainen hallitsi ottelun alkua ja myös toista erää pitkälle.

– Olihan se vääntö. Aika purjeessa oltiin ekat puolitoista erää ja sitten hän antoi mahdollisuuden ja se pystyttiin käyttämään. Oma peli parani, Ruusuvuori iloitsi.

Suomalainen johti viimeistä erää jo 5–2, mutta hollantilainen heräsi taisteluun. Erän Yhdestoista peli oli todella pitkä, ja Ruusuvuori onnistui kairaamaan siitä voiton, ja vei lopulta erän 12:nnen pelin sen jälkeen näytöstyyliin.

– Sain pelattua tosi hyvin 5–2:een asti kolmannessa. Sitten väännettiin loppuun asti.

– Vääntämällä otettiin kotiin. 5–5:ssä oli ehkä se tärkein peli. Se saatiin kotiin, ja kaverilta tuli sitten muutamat virheet, Ruusuvuori kertasi peliä.

– Erittäin tyytyväinen, mutta vielä nälkäinen. Puolivälierät seuraavaksi, Ruusuvuori kirjoitti voittonsa jälkeen Twitterissä.

Van de Zandschulp on maailmanlistalla sijalla 32, mutta sijalle 54. rankattu Ruusuvuori johtaa kaksikon keskinäisiä otteluita nyt voitoin 2–1.

Ruusuvuori kohtaa turnauksen puolivälierissä Italian Jannik Sinnerin, joka on maailmanlistalla 11:ntenä. Ruusuvuori on hävinnyt kaikki neljä aiemmin pelaamaansa ottelua Sinneriä vastaan. Puolivälieräpaikka on Ruusuvuorelle Masters-tasolla hänen uransa ensimmäinen.

Sinner voitti neljännellä kierroksella venäläisen Andrei Rublevin reilun tunnin kestäneessä ottelussa lukemin 6–2, 6–4.

Lue myös:

    Uusimmat