Huimaa draamaa snookerin MM-kisoissa: Ronnie O'Sullivan nousi finaaliin, toisessakin välierässä ikimuistoinen näytös – "En ole koskaan nähnyt tuollaista"

Snookerin MM-välierien päätöspäivänä nähtiin äärimmäisen harvinainen tapaus, kun molemmat ottelut ratkesivat vasta viimeisessä 33. erässä.

Ensimmäisenä välieränsä pakettiin saivat Kyrie Wilson ja Anthony McGill, jotka pelasivat suorastaan unohtumattoman viimeisen erän tilanteessa 16–16.

62 minuuttia kestäneessä erässä kulminaatiopiste nähtiin, kun McGill joutui yrittämään osumaa viimeiseen pöydällä olleeseen punaiseen palloon väripallon takaa snookerista ja epäonnistui kahdeksan kertaa.

Wilson sai McGillin virheistä 35 pistettä putkeen.

Erä päättyi raastavan jännitysnäytelmän päätteeksi lopulta Wilsonille 103–83. BBC:n asiantuntijana toiminut seitsemänkertainen maailmanmestari Stephen Hendry kuvaili MM-turnauksen pisintä erää superlatiivein.

– Kummallisin erä, jonka olen koskaan nähnyt MM-kisoissa.

Vuoden 1991 maailmanmestari John Parrot toisti Hendryn näkemyksen.

– En ole koskaan, 44 vuoden pelaamisen jälkeen, nähnyt tuollaista erää snookeria. Se oli uskomaton.

Hieman onnekkaasti viimeisen erän voittanut Kyren Wilson kohtaa Crucible-teatterissa elävän yleisön edessä pelattavassa MM-finaaliottelussa lajilegendan Ronnie O'Sullivanin, joka nipisti 17–16-voiton omassa välierässään Mark Selbyä vastaan.

Kolminkertainen maailmanmestari Selby johti ottelua jo 16–14 ja oli yhden erävoiton päässä finaalipaikasta, mutta O'Sullivan tarjoili ratkaisevissa erissä kenties turnauksen parasta snookeriaan ja kiri tasoihin.

Selkä seinää vasten pelannut "The Rocket" nakutti nopeasti 138:n ja 71:n pistesarjat ennen viimeistä ja ratkaisevaa erää.

Taktiseksi taistoksi venynyt erä ratkesi, kun 64 pisteessä ollut O'Sullivan pakotti aiemmin 34 pinnan sarjan pussittaneen Selbyn virheeseen ja tyhjensi sen jälkeen pöydän jäljellä olleista palloista.

MM-finaalia pelataan Sheffieldissä viikonloppun. Maailmanmestaruuteen tarvitaan yhteensä 18 erävoittoa eli ottelussa pelataan korkeintaan 35 erää. O'Sullivan jahtaa ottelussa jo kuudetta maailmanmestaruuttaan.