Huima tilasto kummittelee SM-liigan mestarisuosikkia – puolivälieräsarjan yllä mielenkiintoinen lisämauste

Maalikooste: Ässät - Ilves 4:50
Ässät voitti Ilveksen joukkueiden viimeisimmän kohtaamisen 2-0.

Ilves lähtee suurena ennakkosuosikkina Ässiä vastaan pelattavaan puolivälieräsarjaan, mutta Ässät on kuitenkin ollut tällä kaudella tupsukorville äärimmäisen hankala vastustaja.

Ässät ja Ilves kohtasivat tämän kauden runkosarjassa neljästi. Joukkueiden avauskohtaamisen Ilves vei selvästi 3-0. Toisen pelin Ilves voitti voittomaalikilpailun jälkeen 3-2-lukemin.

Altavastaajana ottelusarjaan lähtevä Ässät puolestaan poistui kahdesta viimeisimmästä kohtaamisesta kaukalosta voittajana pidettyään maalinsa täysin koskemattomana.

Ilves on tehnyt edellisen kerran maalin Ässien verkkoon tuon syyskuisen toisen kohtaamisen voittomaalikilpailussa. Se ei siis ole tehnyt pelitilannemaalia Ässille seitsemään ja puoleen erään. Tarkemmin sanottuna Ässät on onnistunut pitämään pelitilanteessa maalinsa puhtaana Ilvestä vastaan 156 minuuttia ja 48 sekuntia putkeen.

Jo runkosarjassa upeasti pelannut Niklas Rubin on jatkanut mainioita otteitaan myös pudotuspeleissä. Ruotsalaisvahti torjui TPS-sarjassa huimalla torjuntaprosentilla 94,8, joten Ilveksellä on edessään täysi työ murtaakseen Ässät-puolustuksen ja sen viimeisenä lukkona toimivan ruotsalaismuurin.

Tämä tuo lauantaina käynnistyvään puolivälieräsarjaan mielenkiintoisen lisämausteen.