Huhu: Nissan ostaa Mitsubishin osake-enemmistön

Muiden muassa uutistoimisto Bloomberg on uutisoinut kahden japanilaisen autonvalmistajan mahdollisesta fuusioitumisesta. Huhujen mukaan Nissan olisi hankkimassa vaikeuksissa olevan Mitsubishi Motorsin osake-enemmistöä. Tällä hetkellä sen suurin omistaja on Mitsubishi Heavy Industries.

Mitsubishi Motors on japanilaisista valmistajista yksi pienimmistä. Merkki on kärsinyt viime aikoina paljastuneesta päästöskandaalista, ja sen osakkeen arvo on tippunut vajaassa kuukaudessa 43 prosenttia. Bloombergin mukaan Nissan ja Mitsubishi ovat ilmoittaneet pitävänsä aiheeseen liittyvän kokouksen tänään torstaina, ja tiedottavansa asiasta myöhemmin. Huhujen mukaan Nissan on hakemassa 33 prosentin osuutta Mitsubishistä, jolla se nousisi suurimmaksi omistajaksi. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa yhtiöiden fuusioitumista. Emoyhtiö Mitsubishi Heavy Industries ei aio kommentoida asiaa ennen yhtiöiden virallista tiedottamista.

Nissanilla ja Mitsubishillä on pitkä yhteinen historia etenkin pienten autojen osalta. Mitsubishi toimittaa esimerkiksi Nissanin kaupunkiautot merkkien kotimarkkinoilla.

Lue myös:

    Uusimmat