Huh! Kaksi punaista korttia, kolme maalia ja VAR-tarkistuksia toisensa perään – La Ligan alkukauden sensaation voittoputki katkesi

Jalkapallon La Ligan alkukauden sensaatiojoukkue Alaves kärsi ensimmäisen tappionsa kolmen ottelun voittoputken jälkeen, kun Eibar kaatoi joukkueen 2-1 numeroin. Ottelussa tapahtumia riitti runsaasti, VAR-tarkistukset nousivat isoon rooliin, ja ottelussa nähtiin kolmen maalin lisäksi myös kaksi punaista korttia.

Kuvan videolla Alavesin 1-0 maali.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut odottaa kauan, sillä jo ottelun neljännellä minuutilla Alavesin Jonyn millintarkka vapaapotku tavoitti Manu Garcian, joka ohjasi päällään pallon maaliin.

Maali liputettiin paitsioksi ja tilanne tarkasteltiin VAR:n kautta. Garcia ei ollut paitsiossa tilanteessa, mutta Guillermo Maripan oli. Tämä ei kuitenkaan osallistunut peliin, joten maali hyväksyttiin.

Seuraavan kerran VAR pääsi vaikuttamaan peliin ottelun 24. minuutilla. Kotijoukkueen Joan Jordan pääsi irtaantumaan Alavesin puolustuslinjasta ja Ruben Duarte joutui kaatamaan hänet. VAR:n kautta tarkistettiin, oliko rike tapahtunut boksin sisäpuolella. Ei ollut, joten vapaapotkulla jatkettiin. Tästä tilanteesta kuitenkin Duartelle punainen kortti.

Toisella puoliajalla reilun vartin pelin jälkeen kotijoukkueen Pablo De Blasis taklasi törkeästi, ja sai teostaan punaisen kortin. Tästä seitsemän minuuttia, ja Alavesin ulosajotilanteessa vahvasti mukana ollut Jordan pääsi iskemään pelin tasoihin upealla kaukolaukauksella.

Jordan oli myös vahvasti mukana Eibarin voittomaalissa, hän tarjoili syötön Pape Diopin osumaan kulmapotkusta.

Alaves jatkaa tappiosta huolimatta sarjakolmosena. Eibar nousi voittonsa myötä sijalle 11.