Barcelonan valmentaja ihmeissään oudosta ulosajosta – "En ole nähnyt vastaavaa aiemmin"

Barcelona ja Girona pelasivat tiukan 2-2 tasapelin myöhään sunnuntai-iltana Espanjan La Ligassa. Ottelussa nähtiin kyseenalainen ulosajo, kun Barcelonan puolustaja Clément Lenglet ja Gironan keskikenttäpelaaja Pere Pons kamppailivat pallosta ottelun 35. minuutilla.

Tilanteessa Pons kurotti palloon osuen ranskalaisen polveen, jonka jälkeen Lengletin kyynärpää osui Ponsia kasvoihin. Tilanteen jälkeen erotuomari Jesus Gil Manzano turvautui videotuomarointiin (VAR), jonka seurauksena hän ajoi ulos kaikkien yllätykseksi Lengletin.

Ulosajon jälkeen Girona-pelaaja Pons pyysi tilannetta anteeksi ulosajetulta Lengletiltä. Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde kertoi ottelun jälkeen, ettei ole nähnyt vastaavaa koskaan aikaisemmin.

- Tämä oli ensimmäinen ulosajo, jossa näin, että rikottu pelaaja pyytää anteeksi. Minulla on aistimus, että se ei ollut ulosajon paikka. Tilanteessa saattoi olla kontakti, muttei mielestäni kovin aggressiivinen, Valverde kertoi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Videotuomarointi otettiin käyttöön La Ligassa kuluvalle kaudelle. Lukuiset La Ligan seuraajat ovat kuvanneet Lengletin ulosajoa vitsiksi. Myös Barcelonan keskikenttäpelaaja Serqio Busquets kyseenalaisti VAR:n osuutta tilanteeseen.

- Rikettä ei tehty agressiivisessa mielessä. VAR:ia pitää käyttää oikein ja johdonmukaisilla kriteereillä. Punaiseen korttiin asti pelimme kulki hyvin, mutta sen jälkeen oli vaikeaa. Varsinkin, kun olimme tappioasemassa, Busquets kommentoi ottelun päätyttyä.

Barcelona siirtyi johtoon 19. minuutilla, kun Lionel Messi sijoitti upeasti pallon alanurkkaan Arturo Vidalin syötöstä. Puoliajan lopulla tapahtuneen ulosajon jälkeen Barcelonan pelaaminen sekosi. Gironan argentiinalaishyökkääjä Cristhian Stuani ampui pallon verkkoon kahteen otteeseen. Barcelonan puolustaja Gerard Piqué tasoitti kamppailun ottelun 63. minuutilla.

Barcelonan kausi jatkuu tiukalla tahdilla. Keskiviikkona se pelaa Leganesta vastaan ja lauantaina vastassa on Athletic Bilbao. Ensi viikon keskiviikkona Barca kohtaa Mestarien Liigassa Tottenhamin. Girona pelaa puolestaan seuraavan ottelunsa liigassa torstaina Real Betisiä vastaan.

La Liga ja Mestarien Liiga suorina lähetyksinä C Morella.