Huawein tulevan huippupuhelimen tiedot vuotivat julkisuuteen: Hinta yli 600 euroa

Huawei esittelee ensi kuussa Lontoossa P9-huippupuhelimen. Nyt P9:n ja sen sisarmallien tekniset tiedot ja hinnat ovat vuotaneet julkisuuteen Oppomart -verkkokaupan sivuilla.

Huawei P9 on 5,2-tuuman full hd-näytöllä varustettu älypuhelin, jonka erikoisuutena on pelkästään näytölle tarkoitettu RAM-muisti. Sen avulla näytöllä voidaan esittää sisältöä hyvin vähäisellä prosessorin käytöllä.

Kauttaaltaan metallisessa ja vain 6,4 milliä paksussa puhelimessa on 12 megapikselin kamera optisella kuvanvakaajalla. Kamerassa on lasertarkennus. Etukamerassa on viiden megapikselin kenno. Tallennustilaa on 32 gigatavua ja käyttöjärjestelmänä toimii Android 6.0. P9:ssä on 3000 milliampeeritunnin akku.

P9:n hinnaksi kerrotaan noin 450 euroa, mutta se ei välttämättä ole lopullinen hinta kaupan hyllyllä.

Varsinainen lippulaivamalli on Huawei P9 Max, jossa on peräti 6,2-tuumainen näyttö. Puhelimessa on QHD-tason näyttö ja tehokas prosessori. Keskusmuistia on 4 gigatavua ja tallennustilaa 64 gigatavua. Kamera on sama kuin P9-mallissa sillä erotuksella, että selfieitä napsitaan 8 megapikselin etukameralla. Laitteen hinta on noin 630 euroa.

Kolmas vuoto koskee P9 Lite -mallia, joka esitellään niin ikään Lontoossa. LAitteessa on 5-tuumainen teräväpiirtonäyttö, 12 megapikselin takakamera optisella kuvanvakaajalla ja viiden megapikselin etukamera. Prosessorina on hieman isompia P9-malleja hitaampi Snapdragon 650. Myös keskusmuistin määrää on karsittu kahteen gigatavuun. Tallennustilaa on 16 gigaa.

P9 Liten hinta on noin 270 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat