Huawei julkisti taittuvanäyttöisen 5G-älypuhelimensa Mate X:n

Huawei on julkistanut ensimmäisen taittuvanäyttöisen ja samalla myös ensimmäisen 5G-älypuhelimensa Huawei Mate X:n Mobile World Congress -messujen aattona Barcelonassa.

Mate X on rakenteeltaan hyvin erilainen kuin Samsungin muutamaa päivää aiemmin julkistama Galaxy Fold, vaikka molemmissa keskeisenä innovaationa on taittuva OLED-näyttöpaneeli.

Huawei Mate X:ssä on yksi ulospäin FullView-brändätty näyttöpaneeli. Huawein mukaan kyse on 2-in-1-laitteesta, joka yhdistää älypuhelimen ja tabletin. Juuri älypuhelimen kompaktiuden ja tablettimaisen suuremman näytön yhdistäminen taskuun mahtuvaan laitteeseen onkin taittuvanäyttöisten laitteiden idea.

Näyttö avattuna tablettitilassa Mate X mahdollistaa tehokkaan moniajon kahdella yhtäaikaisella sovelluksella. Avatun näytön koko on 8 tuumaa, tarkkuus 2480 x 2200 pikseliä ja kuvasuhde 7:1. Suljettuna Mate X:ssä on 6,6 ja 6,38 tuuman näytöt laitteen eri puolilla. 6,6 tuuman näytön tarkkuus 2480 x 1148 pikseliä ja kuvasuhde 19,5:9, kun taas 6,38 tuuman tarkkuus on 2480 x 892 pikseliä ja kuvasuhde 25:9.

Taitettuna Huawei Mate X on 11 millimetriä paksu ja avattuna vain 5,4 millimetriä.

Mate X:n rakenneratkaisua Huawei kutsuu mekaaniseksi haukansiipisaranaksi. Rakenteessa on paksumpi reuna, johon on sijoitettu toimintoja kuten kameroita ja kyljelle sormenjälkilukija, ja näyttö taittuu keskeltä reunan yli niin, että suljettuna näyttö jää laitteen molemmin puolin. Tämä on selkeä ero Samsungin Galaxy Foldista, joka avautuu kirjan tavoin ja jossa sisältä löytyvän taittuvan näytön lisäksi on päälipuolella erillinen pienempi kansinäyttö.

Mate X on varustettu Huawein jo muun muassa Mate 20 Prosta tutulla Kirin 980 -järjestelmäpiirillä, joka nyt Mate X:ssä kuitenkin on saanut rinnalleen 5G-modeemipiiri Balong 5000:n. Huawein mukaan Balong 5000:n tukema tiedonsiirtonopeus yltää jopa 6,5 gigabittiin sekunnissa millimetriaaltotaajuuksilla ja 4,6 gigabittiin alle 6 gigahertsin taajuusalueella.

RAM-käyttömuistia Mate X:ssä on 8 gigatavua ja tallennusmuistia 512 gigatavua.

Akun kapasiteetti Mate X:ssä on 4 500 milliampeerituntia ja sen lataus onnistuu 55 watin Huawei SuperCharge -pikalatauksella. Huawein mukaan akku latautuu 85 prosenttiin jopa 30 minuutissa.

Huawei Mate X saapuu myyntiin vuoden puolivälin aikaan 2 299 euron hintaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja