Mainos

Aamun junaliikenne on käynnistynyt normaalisti

Aamun junaliikenne on sujunut "tavallisen keskiviikkoaamun tapaan", eikä Veturimiesten liiton mielenilmaus ole aiheuttanut muutoksia ainakaan toistaiseksi, kertoo VR.

– Teimme kovasti töitä sen eteen, että saisimme tämän aamun junaliikenteen sujumaan mahdollisimman normaalisti. Toistaiseksi tilanne näyttää sen suhteen hyvältä. Olen pyytänyt asiakkaita seuraamaan VR:n eri kanavia mahdollisten muutosten vuoksi, mutta toistaiseksi sellaisia ei ole, kertoo Kaisa Enkkelä VR:n viestinnästä.

Junaliikenteen mahdollisista muutoksista kerrotaan muun muassa VR:n verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavilla.

Veturimiesten liiton mielenilmaus päättyi puolenyön aikaan. Ensimmäiset lähijunat lähtivät liikenteeseen hieman puolen yön jälkeen ja kaukojunat aloittivat liikennöinnin noin viiden aikaan aamulla.

Protesti hallituksen suunnitelmille

Liikenne oli poikki maanantai-illasta saakka veturinkuljettajien työnseisauksen vuoksi. Veturinkuljettajat protestoivat työnseisauksellaan hallituksen suunnitelmia pilkkoa VR ja avata rautateiden henkilöliikenne kilpailulle vaiheittain vuoteen 2026 mennessä.

Työnseisauksen aiheuttamalta suuremmalta liikennekaaokselta vältyttiin sekä eilen että toissapäivänä. Linja-autoyhtiöistä kerrottiin STT:lle tiistaina, että bussiliikenne onnistui paikkaamaan puuttuvat junat. Liikennevirasto puolestaan kertoi, ettei esimerkiksi Helsingin ulosmenoteillä ollut ruuhkia.

Seitsemän kuljetusalan liittoa ilmoitti maanantaina olevansa tarvittaessa valmiita päättämään toimista, joilla liikenne- ja viestintäministeriö sekä hallitus saadaan luopumaan suunnitelmista VR:n pilkkomiseksi. Ne eivät yksilöineet toimia tarkemmin. Liitot eivät ottaneet osaa työnseisaukseen.

Kouvolan ja Lappeenrannan välillä junat saattavat olla myöhässä vian takia

VR:n liikennetilanne-sivuston mukaan aamuliikenteessä on joitakin myöhästymisiä. Esimerkiksi Kouvolan ja Lappeenrannan välillä junat saattavat olla myöhässä noin 10–15 minuuttia, sillä Liikennevirasto jatkaa viikonlopun Kiira-rajuilman aiheuttamaa liikenteenohjauksen laitevian korjaamista.

– Junat pääsevät kulkemaan siellä suhteellisen hyvin tällä hetkellä, Enkkelä sanoo.

IC 102 -juna korvataan linja-autolla Imatran ja Kouvolan välillä. Myös joitakin muita junia korvataan linja-autoilla. Linja-autojen matka-aika on pidempi kuin junien. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.