Mainos

HS: Yritysten tilejä tyhjennetty kaappaamalla puhelinliittymiä

Suomessa on paljastunut huijaussarja, jossa rikolliset ovat tyhjentäneet yritysten tilejä kaappaamalla yritysten hallitusten puheenjohtajien puhelinliittymiä, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Tapaukset alkoivat viime vuoden lopulla.

Huijarit ovat laatineet tekaistuja hallitusten kokousten pöytäkirjoja, joissa päätetään tilinkäyttöoikeuden siirtämisestä jollekin huijaukseen osallistuvalle. Tämän jälkeen he ovat soittaneet teleoperaattorille ja ilmoittaneet, että hallituksen puheenjohtajan sim-kortti on rikki tai kadonnut ja liittymä pitää sulkea. Samalla he ovat pyytäneet, että puhelut käännetään ryhmän hallussa olevaan numeroon.

Tämän jälkeen yksi huijareista on mennyt pankkiin ja esittänyt tekaistun pöytäkirjan. Virkailija on tarkastanut asian soittamalla hallituksen puheenjohtajalle, eli todellisuudessa toiselle huijarille.

Poliisin mukaan huijaussarjasta epäiltyjä on useita kymmeniä. Saaliikseen he ovat saaneet jopa kymmeniätuhansia euroja. Pankit ovat kiristäneet varotoimiaan tapausten takia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.