HS: Ville Virtanen ei suostu Aku Louhimiehen ohjaukseen – "En vaadi, että hän saa potkut tuotannosta"

3:24
Kaksi vuotta sitten Aku Louhimies nousi otsikoihin kyseenalaisista ohjausmetodeistaan – pyysi virheitään anteeksi Jussi-gaalassa

Ville Virtanen ei aio näytellä Omertassa, jos Aku Louhimies ohjaa hänen kohtauksiaan. 

Palkittu näyttelijä Ville Virtanen puhuu Helsingin Sanomien tuoreessa haastattelussa me too -kampanjasta ja siitä, kuinka aihe ei ole noussut esiin miesnäyttelijöiden keskuudessa. 

Virtanen kertoo myös haastattelussa, ettei suostu näyttelemään Aku Louhimiehen ohjauksessa.

Louhimies nousi pari vuotta sitten otsikoihin, kun Yle julkaisi laajan selvityksen, jonka keskiössä olivat Louhimiehen kyseenalaiset ohjausmetodit. 

Ylen juttua varten oli haastateltu muun muassa Pamela TolaaMatleena Kuusniemeä ja Pihla Viitalaa.

Heidän mukaansa Louhimiehen käyttäytyminen kuvauksissa etenkin naisia kohtaan on alistavaa ja joskus sadistista. Muutamien näyttelijöiden kertoman mukaan väkivaltakohtauksissa Louhimies on halunnut aitoa väkivaltaa näyttelemisen sijaan.

Virtanen kertoo HS:n haastattelussa, että hänellä oli rooli Ilkka Remeksen suosituimpiin romaaneihin perustuvan toimintaelokuvien sarja Omertassa. Kyseessä on jättimäinen tuotanto Suomen mittapuussa. Siitä tehdään kaksi elokuvaa ja televisiosarja.

Ohjaaja Antti J. Jokisen oli tarkoitus ohjata elokuva, mutta hänen jäätyään sairauslomalle Louhimies otti paikan. 

 –Minulla on rooli tuotannossa, mutta jos Louhimies ohjaa, en uskalla tehdä sitä. Louhimies sanoo, että kohu ei ole muuttanut häntä ohjaajana. Mä tulkitsen tämän niin, että entiset keinot kuuluvat edelleen Louhimiehen repertuaariin. Menen rikki, jos minua manipuloidaan, hän toteaa Helsingin Sanomien haastattelussa. 

Virtanen ei aio näytellä, jos Louhimies ohjaa. 

– Lähdin Omertaan, koska mä halusin tehdä töitä Antti Jokisen kanssa. Mä en vaadi, että Louhimies saa potkut koko tuotannosta, mutta edellytän, että mun päivinä ohjaajan tontilla on joku, johon mä voin luottaa, hän toteaa haastattelussa. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja