Mainos

HS: Taksikuskien riitely pelottaa Hankasalmella: Lapsia kutsuttu etanoiksi, jätetty kyydistä – asiakkaille kiroiltu

Helsingin Sanomat kertoo Hankasalmen taksiliikenteen tilanteesta, jossa kuljettajien riidat ovat aiheuttaneet ongelmia jopa lasten kuljetuksissakin.

Hankasalmella on kriittinen tilanne taksikyytien käytössä. Pahan tilanteesta tekee etenkin se fakta, että kuljettajien kerrotaan kohdistaneen raivoaan myös pikkuasiakkaisiin.

Kunnalla on ollut palavereja kuljettajien kanssa, mutta ainakin toistaiseksi tulokset ovat olleet laihat.

Perimmäinen syy hässäkälle on yrittäjien välisessä kilpailussa, jossa aikataulut ovat nousseet suureksi teemaksi.

HS:n siteeraamat Hankasalmen Sanomat ja Keskisuomalainen ovat raportoineet kuljettajien jopa huutaneen ja kiroilleen asiakkailleen, jos kuljettaja on kokenut heidän viivyttelevän kyytiin tullessa. Osa matkustajista on pelännyt kuljettajaa, eikä taksiin meno ole onnistunut.

Myös koulukyytiläisiä on jätetty tienposkeen ilman kyytiä ja lapsia on kutsuttu lehtitietojen mukaan "etanoiksi".

Hankasalmen kunnanjohtaja Matti Mäkinen kokee tilanteen herkkänä sekä asiakkaiden että kuljettajien osalta. Kriisipalaveri on pidetty kertaalleen, mutta toinenkin tapaaminen on tulossa.

– Alun perin ajattelin, että ongelmat kohdistuvat vain muutamaan kuskiin, mutta syksyn mittaan palautetta on tullut useasta kuskista. Käytösongelmat koskevat vain harvoja, mutta kyyditsemistavoista on tullut paljon valituksia, Mäkinen kertoi Helsingin Sanomille.

Hankasalmen tilanne on niin tulehtunut, että eräs asukas on kerännyt toista sataa nimeä sisältävän adressin jo elokuussa. Kunnan kuljetussuunnittelija Liisa Kokko tyrmää adressin täysin.

– Siellä on paljon huhupuhetta, jolla ei ole välttämättä pohjaa. Joillain allekirjoittaneista ei ole edes lapsia. Ei huhujen pohjalta voi toimia, vaan totuus pitäisi saada selville kameraseurannalla takseissa New Yorkin tyyliin.

Paikkakuntalainen Leila Ollikainen kertoi kokemuksistaan Helsingin Sanomille.

– Kuljettaja pysähtyi kerrostalon ulko-oven eteen ja käski pihalta äitiäni tulemaan autoon. Äitini sanoi, että sisko ei pysty siihen autoon nousemaan. Kuljettaja huusi: "Perkele, sinähän tulet!". Hän piti kauheaa meteliä niin, että muut ihmiset ihmettelivät.

Taksiyrittäjien puolesta asiaa HS:lle kommentoi Hankasalmen Taksit -yhdistyksen puheenjohtaja Kyösti Mäkinen. Hän myöntää ongelmat suoraan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.