Mainos

HS selvitti tavat, joihin suomalaiset odottavat maahanmuuttajien sopeutuvan

Suomalaiset odottavat maahanmuuttajien sopeutuvan suomalaiseen yhteiskuntaan esimerkiksi siten, että molempia sukupuolia kätellään.

Suomalaisten odotukset selviävät Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä.

Kärkivaatimuksiin nousi myös osallistuminen yhteisiin uimahalli- ja saunavuoroihin. Sen sijaan hiihtämistä ei pidetty niin tärkeänä.

Helsingin yliopiston sosiologian apulaisprofessori Leena Näre sanoo Helsingin Sanomille, että kyselytuloksia voi tulkita siten, että suomalaiset odottavat maahanmuuttajien hyväksyvän erityisesti lakeihin pohjautuvat käytännöt.

– Kun puhutaan, että pitäisi olla maassa maan tavalla, olisi hyvä tarkoittaa nimenomaan sitä, mitä laki sanoo. Esimerkiksi kaikkien kättelyn taustalla voi nähdä yhdenvertaisuuslain, Näre toteaa.

Kyselystä kävi myös ilmi, että vasemmistoliiton ja vihreiden äänestäjillä on maahanmuuttajien sopeutumiselle vähemmän vaatimuksia kuin perussuomalaisten, kokoomuksen tai keskustan kannattajilla. Sosiaalidemokraatit ovat kuitenkin lähempänä konservatiiveja kuin vihreitä ja vasemmistoa.

Kyselytutkimuksen toteutti Kantar TNS, ja siihen haastateltiin yli 1 000:ta suomalaista. Haastatellut olivat 15–74-vuotiaita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.