Mainos

HS: Puolustusministeriö julkaisi hävittäjien mainosvideoita – ”Tehokkuus, joustavuus, voima”

Puolustusministeriö perustelee videoiden julkaisua mahdollisimman suurella avoimuudella ja hävittäjähankinnan herättämällä mielenkiinnolla, kertoo Helsingin Sanomat. 

– Tämä on kotimaani. Joku voisi pitää sitä ankarana ja kovana. Mutta minä rakastan sitä.

Näin alkaa ruotsalaisen Saabin mainosvideo Suomelle kaupiteltavista Gripen-hävittäjistä. Video on tänään julkaistu puolustusministeriön nettisivuilla osana Hävittäjähanke HX -seurantaa.

Suomen Hornet-hävittäjät alkavat olla käyttöikänsä päässä. Vuonna 2021 Suomen olisi tarkoitus päästä sopimukseen uusien monitoimihävittäjien hankinnasta. Kyseessä on miljardiluokan kauppa.

Nyt Suomi on lähettänyt tietopyynnöt hankintaan liittyen Iso-Britannialle, Ranskalle, Ruotsille ja Yhdysvalloille. Tietoja on pyydetty tämän vuoden loppuun mennessä.

Tänään puolustusministeriö julkaisi sivuillaan hävittäjien mainosvideoita. Joukosta erottuu erityisesti juuri ruotsalainen Saab, jonka videolla on käytetty suomalaista kertojaa.

– Tehokkuus, joustavuus, voima. Vain yksi moderni hävittäjä kokoaa kaikki nämä ominaisuudet yhteen täydellisessä tasapainossa. 

Myös muiden asemyyjien kohdalla kyse on suurelta osin mielikuvamainonnasta: häikäisevän kauniissa maisemissa lentelevistä hävittäjistä ja mahtipontisesta taustamusiikista.

Puolustusministeriön viestintäjohtaja Max Arhippainen perustelee Helsingin Sanomille videoiden julkaisua hankintaprojektin saavuttamalla suurella kiinnostuksella. Hänen mukaansa kaikille toimijoille haluttiin antaa samanlainen mahdollisuus kertoa omasta projektistaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.