Hx-hanke huipentuu pian Hornetien seuraajan valintaan – MTV vieraili Saabin hävittäjätehtaalla, jossa uskotaan Gripenin voittoon

3:30
Katso videolta MTV Uutisten Janne Puumalaisen raportti paikalta.

MTV Uutiset vieraili Saabin hävittäjätehtaalla Ruotsin Lindköpingissä, josta voi saapua mahdollisesti Suomen Hornet-hävittäjien seuraajat.

64 Gripen-hävittäjää.

Se on määrä, jota ruotsalaisvalmistaja Saab tarjoaa Suomelle Hornet-hävittäjien korvaajiksi. Tämän lisäksi valmistaja tarjoaa Suomelle läjäpäin aseita, ohjuksia sekä kaksi GlobalEye-valvontalentokonetta.

Saabin kampanjajohtaja Magnus Skogberg on ylpeä tarjouksestaan ja uskoo vahvasti siihen, että ruotsalaisvalmistajan voittaa paljon puhutan kilpajuoksun.

– Meillä pitäisi olla erinomaiset mahdollisuudet. Olemme ylpeitä kyykkäästä tarjouksestamme. Gripen on suunniteltu tähän toimintaympäristöön, Skogberg kertoo.

Ruotsin pääesikunnan osastopäällikkö eversti Fredrik Holmbom kokee, että hankinta lisäisi yhteistyötä Suomen ja Ruotsin välillä.

– Ei sillä, etteikö se kasvaisi ja laajenisi muutenkin. Vaikka Suomi ei valitsisikaan Gripeneitä. Mutta yhteisillä järjestelmillä on paljon helpompi jakaa tietoa, tehdä yhteistyötä ilmassa ja maassa, Holmbom kertoo.

MTV Uutisten toimittaja Janne Puumalainen vieraili Ruotsin Linköpingissä Saabin tehtaalla, jossa hävittäjiä valmistetaan.

Katso MTV Uutiset Liven lähetyksestä miltä paikalla näytti, ja millä mielellä Saab-väki odottaa vuoden lopussa tehtävää päätöstä koneiden hankinnasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja