HS:n kysely: Suomalaiset uskovat, että koronavirus saadaan pian kuriin – tauti ei muutenkaan juuri huoleta

6:36
Helsinki-Vantaan läpi kulkenut kiinalaismatkustaja säikäytti eilen koronavirusepäilyllä. MTV Uutiset Live kertoi siitä, millaiset varotoimet kentällä alkoivat.

Selvä enemmistö suomalaisista ei ole juurikaan huolissaan Kiinan koronaviruksesta. Asia selviää Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä.

Vain kolmasosa vastaajista kertoo olevansa viruksesta huolissaan.

Vastaajista 28 prosenttia kertoi, ettei pidä virusta lainkaan huolestuttavana, ja 39 prosenttia sanoi, ettei ole siitä kovinkaan paljon huolissaan. Vain viidelle prosentille virus aiheutti paljon huolta, ja 28 prosenttia kertoi olevansa jonkin verran huolissaan.

Yli puolet vastaajista sanoi uskovansa, että viruksen leviäminen saadaan kuriin suhteellisen pian. Yli 80 prosenttia kertoi luottavansa Suomen viranomaisten kykyyn torjua viruksen leviämistä.

Kantar TNS toteutti kyselyn internetpaneelissa tammi-helmikuun vaihteessa sen jälkeen, kun Suomessa oli vahvistettu ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa koronavirustartunta. Kyselyyn vastasi noin 1  300 henkilöä, ja tulosten virhemarginaali on 2,7 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja