HS:n kysely: Suomalaiset uskovat, että koronavirus saadaan pian kuriin – tauti ei muutenkaan juuri huoleta

Helsinki-Vantaan läpi kulkenut kiinalaismatkustaja säikäytti koronavirusepäilyllä – tällaiset varotoimenpiteet kentällä alkoivat 6:36
Helsinki-Vantaan läpi kulkenut kiinalaismatkustaja säikäytti eilen koronavirusepäilyllä. MTV Uutiset Live kertoi siitä, millaiset varotoimet kentällä alkoivat.

Selvä enemmistö suomalaisista ei ole juurikaan huolissaan Kiinan koronaviruksesta. Asia selviää Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä.

Vain kolmasosa vastaajista kertoo olevansa viruksesta huolissaan.

Vastaajista 28 prosenttia kertoi, ettei pidä virusta lainkaan huolestuttavana, ja 39 prosenttia sanoi, ettei ole siitä kovinkaan paljon huolissaan. Vain viidelle prosentille virus aiheutti paljon huolta, ja 28 prosenttia kertoi olevansa jonkin verran huolissaan.

Yli puolet vastaajista sanoi uskovansa, että viruksen leviäminen saadaan kuriin suhteellisen pian. Yli 80 prosenttia kertoi luottavansa Suomen viranomaisten kykyyn torjua viruksen leviämistä.

Kantar TNS toteutti kyselyn internetpaneelissa tammi-helmikuun vaihteessa sen jälkeen, kun Suomessa oli vahvistettu ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa koronavirustartunta. Kyselyyn vastasi noin 1  300 henkilöä, ja tulosten virhemarginaali on 2,7 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat