Outo somevillitys Venäjällä: Siperiaan eristetyt koronaviruspotilaat postailevat kuvia sairaalavaatteissaan

Koronavirusalueelta Wuhanista evakuoidut venäläiset ovat innostuneet jakamaan kanranteenikokemuksiaan sosiaalisessa mediassa.

Yli 140 Kiinasta koronaviruksen takia evakuoitua venäläistä on laitettu karanteeniin parantolaan keskelle metsää Siperiassa. The Guardian kertoo, että Venäjän kansalliskaartin sotilaat vartioivat, ettei kukaan lähde alueelta pois, eikä kukaan ulkopuolinen myöskään tule sinne.

Monet eristetyt ovat postailleet kuvia itsestään sairaalavaatteissa. Myös liikuntatuokioista ja aterioista on julkaistu kuvia. Osa on lähettänyt somessa livenä kysymys ja vastaus -sessioita, joissa heiltä voi kysellä karanteenista.

Yksi evakuoiduista on miesmalli Pavel Lichman, joka on julkaissut muun muassa treenivideon.

– Terveyteni on hyvällä tolalla, kiitos treenini, hän kirjoittaa kieli poskessa -sävyyn postauksessaan.

Eristetyt ovat huoneissa kahden tai kolmen hengen ryhmissä. Guardianin mukaan kahden viikon karanteeni alkaa alusta, jos joku lähtee huoneestaan.

Lichman kertoo Guardianille, että olot karanteenissa ovat hyvät.

– Olemme talossa noin 30 kilometriä Tjumenin kaupungista. Karanteeni on melko iisi. Ainoa asia, mitä emme saa tehdä, on olla kontaktissa naapurihuoneissa olevien kanssa. Emme poistu huoneistamme. Meille tuodaan ruoka ja lääkärit käyvät tarkastamassa vointimme säännöllisesti. He muun muassa mittaavat meiltä kuumeen ja katsovat kurkkuumme.

Blogikirjoituksissa osa eristetyistä on kiittänyt Venäjän hallitusta siitä, että heidät evakuoitiin Wuhanista. Osa puolestaan kyselee, miksi heidät on viety keskelle Siperiaa ja otettu pois kaikki henkilökohtaiset tavarat. 

Lue myös:

    Uusimmat