Mainos

Virkamiehille varoituksia Kupittaan "kauhujen sairaalassa" – vanhuksia lääkittiin tiedottomiksi, nöyryytettiin ja pahoinpideltiin

Turun kaupunki on antanut kolmelle korkealle virkamiehelle kirjalliset varoitukset laiminlyönneistä Kupittaan sairaalassa. Kaupungin mukaan he olivat muun muassa ohjeistaneet alaisiaan puutteellisesti ja valvoneet näiden toimintaa kehnosti. 

Turun kaupungin tiedotteen mukaan poliisitutkinnassa ei löytynyt perusteita epäillä heitä rikosoikeudellisesti moitittavasta menettelystä. 

Turun Sanomat uutisoi runsas vuosi sitten tapauksista, joissa potilaita lääkittiin tiedottomiksi, nöyryytettiin ja pahoinpideltiin Kupittaan sairaalan vanhuspsykiatrian osastolla.

Vakavin tapauksista on vuodelta 2009, jolloin yhden hoitajan epäillään lyöneen nyrkeillä 80-vuotiasta sängyssä makaavaa potilasta, joka oli ollut osittain tiedottomassa tilassa. 

Kolmea vanhuspsykiatrian osastolla G1 työskennellyttä mieshoitajaa epäillään yhteensä 13 rikoksesta. 

– Osastolla on vallinnut vuonna 2013 huono hoitokulttuuri ja on ollut tapauksia, joissa ihmisiä on kohdeltu väärin ja valvonta on kaupungin oman sisäisen tarkastuksen perusteella pettänyt, Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell sanoo tiedotteessa. 

Hänen mukaansa ongelmiin on sittemmin puututtu.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.