Mainos

Potilaita pahoinpidelty vuosien ajan Turussa – poliisi ja Valvira selvittävät TS:n väitteet

Sekä terveysalan valvontavirasto Valvira että Lounais-Suomen poliisi selvittävät Turun Sanomien väitteitä siitä, että Turun kaupunginsairaalan vanhusten psykiatrian osastolla olisi pahoinpidelty potilaita vuosien ajan. 

Lääkintöneuvos Markus Henriksson Valvirasta kertoo Valviran saaneen tiedot mahdollisista vakavista epäkohdista eilen. Henrikssonin mukaan Turun kaupunginsairaalan esimiehiä on kehotettu varmistamaan, että potilasturvallisuus toteutuu.

– Siellä katsotaan nyt tehokkaasti sen perään, että jokainen henkilökuntaan kuuluva kohtelee potilaita asianmukaisesti ja että potilaiden hoito on lääketieteellisesti perustelua. Siellä varmistetaan että omavalvonta toimii, ja että oikeat ihmiset ovat oikeilla paikoilla.

Turun Sanomien mukaan hoitajat olisivat vuosikausien ajan ylilääkinneet vanhuksia, nöyryyttäneet ja kohdelleet väkivaltaisesti.  Lehden mukaan osastolla on myös tehty laittomia pakkoeristyksiä ja lääkevarkauksia.

Saavatko nämä ihmiset jatkaa siellä edelleen töissä, jotka ovat tehneet väärinkäytöksiä ja kaltoinkohtelua?

– Tähän on mahdoton ottaa tänään kantaa. Ensin täytyy tutkia ja sitten vasta hutkia, vastaa Henriksson.

Turun Sanomien mukaan Turun kaupunki on tehnyt poliisille ilmoituksen vain lääkevarkauksista. Lounais-Suomen poliisin tiedotuksesta vastaava Teemu Äikäs kertoo poliisin selvittävän nyt omia rekisterejään.

– Ilmeisesti poliisille on tehty ilmoituksia vain lääkevarkauksista. Me tarkistamme nyt omat rekisterimme, että onko ilmoituksia mahdollisista muista epäillyistä rikoksista tehty ja mietimme sitten jatkotoimia.

Poliisin on mahdollista ottaa asia tutkittavakseen myös oma-aloitteisesti ilman rikosilmoituksiakin, jos se katsoo tutkinnan tarpeelliseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.