Mainos

Kevan johtoon nousemassa Tampereen pormestari Ikonen

Kevan hallituksen johtoon on nousemassa Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.).

Asiasta päättää käytännössä Kevan valtuuskunnan kokoomusryhmä, jonka puheenjohtaja Miia Antin vahvisti STT:lle esittävänsä tehtävään Ikosta. Kevan valtuuskunta hyväksyy valinnan huomenna.  

Ikosen ehdokkuudesta kertoi alun perin Helsingin Sanomat.  

Ikonen on ennen pormestarin pestiä toiminut muun muassa kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkusen (kok.) valtiosihteerinä. Hän korvaa Kevan hallituksen johdossa Laura Rädyn (kok.), joka luopui paikasta tultuaan sosiaali- ja terveysministeriksi.  

Rädyn paikalle oli ehdolla myös kokoomuksen väistyvä puoluesihteeri Taru Tujunen. Hän myönsi olleensa kiinnostunut tehtävästä, mutta päättäneensä harkinnan jälkeen, ettei ole käytettävissä.  

Taustalla on Tujusen kesän aikana kypsynyt päätös irtautua politiikasta. Hän ilmoitti äskettäin, että jättää puoluesihteerin tehtävät ja siirtyy viestintätoimisto Ellun Kanojen toimitusjohtajaksi. Kokoomuksen uusi puoluesihteeri on määrä nimittää lokakuussa.  

18 000 euron vuosipalkkio  

Kevan hallituksen puheenjohtajuus ei ole kokopäivätyö vaan poliittisin perustein jaettava luottamustoimi. Hallituksen kokoonpano määräytyy kuntavaalien tuloksen perusteella ja puheenjohtajuus kuuluu kokoomukselle, koska se oli viime vaaleissa suurin kuntapuolue.  

- Paikka on myös tasa-arvolain mukaan jyvitetty, joten siihen pitää valita kokoomuslainen nainen, Tujunen tarkensi.  

Tämän nimityksen kohdalla onkin hänen mielestään asiatonta puhua kokoomuksen tuolileikista, koska valinnan reunaehdot on laissa määrätty.  

Kevan hallituksen puheenjohtajalle maksetaan 18 000 euron vuosipalkkio ja kokouspalkkiot.  

Kevan johtajanimitykset nousivat tapetille talvella, kun yhtiön toimitusjohtaja Merja Ailus joutui eroamaan auto- ja asuntoeduistaan alkaneen jupakan vuoksi. Ailuksen tilalle nimitettiin Jukka Männistö, joka on kansanedustaja Lasse Männistön (kok.) isä. Männistö taas joutui perumaan siirtymisen Rädyltä vapautuneelle Helsingin apulaiskaupunginjohtajan pallille, kun "suhmuroinnista" nousi julkinen kohu.  

Keva huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkeasioista. Kevalla on lähes 40 miljardin euron sijoitukset.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.