Mainos

HS: Kahdeksan vuotta sitten vedettyihin raitiokiskoihin ja design-pysäkkeihin valui 1,5 miljoonaa – nyt ne hylätään turhina

Helsingin Kamppiin, Fredrikinkadulle vedetyt raitiokiskot ovat jäämässä pois käytöstä vain kahdeksan vuoden käytön jälkeen, uutisoi Helsingin Sanomat. Myös kiskojen varteen pystytetty design-katos jää ilman käyttöä, kun monien raitiovaunulinjojen reittejä uudistetaan ensi syksynä.

Noin 600 metrin mittainen kisko-osuus kustansi Helsingin kaupungille 1,4 miljoonaa euroa. Suunnittelija Stefan Lindforsin visioima, vuonna 2012 käyttöön otettu pysäkkikatos maksoi puolestaan 130 000 euroa, kertoo HS.

Lehden mukaan raitiopysäkki pystytettiin alun perin helpottamaan kulkua Kampissa sijaitsevan bussiterminaalin. Helsingin seudun liikenteestä kerrotaan Helsingin Sanomille, että kuitenkin vain murto-osa raitiovaunulinjan käyttäjistä on hyödyntänyt sitä bussiterminaaliin siirtymisessä.

Pysäkistä tulee osin tarpeeton myös länsimetron vuoksi, sillä metrolinjan avautuessa Espoon bussit poistuvat Kampin ostoskeskuksen kellarikerroksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.