Mainos

Helsinki aloittaa uuden raitiolinjan ja lopettaa yhden vanhoista

Helsinkiin avataan kesäkuussa uusi raitiolinja numero 5. Vitosratikka kulkee maanantaista 20. kesäkuuta alkaen. Samalla 4T-linja poistuu.

Linja 4 kuitenkin jatkaa kulkuaan tavalliseen tapaan. Muutoksen myötä Lasipalatsin raitiovaunupysäkiltä ei enää pääse Katajanokan terminaaliin.

Viitoslinja kulkee Kaivokadun pysäkiltä reittiä Mikonkatu–Aleksanterinkatu–Katajanokan terminaali laivojen liikennöintiaikoina noin kello 9.30–21 joka päivä.

HSL:n Joukkoliikennesuunnittelu -osaston johtaja Tero Anttila sanoo, että tavoitteena on kehittää Helsingin matkailuyhteyksiä.

– Uusi linja on myös ensimmäinen askel HSL:n linjastosuunnitelmassa, jonka laatiminen alkoi vuonna 2013 ja joku ulottuu vuoteen 2026, jolloin Jätkäsaaren, Hernesaaren ja Pasilan raideyhteydet ovat valmistuneet. Uudistusten tavoitteena on vahvistaa Helsingin keskustan raitiotieverkkoa ja kytkeä raitiovaunut entistä saumattomammin muihin joukkoliikennevälineisiin, hän kertoo tiedotteessa.

Viitonen on raitiolinjan tunnuksena helsinkiläisille tuttu. Linja 5 alkoi kulkea Arkadiankadun ja Katajanokan väliä syksyllä 1926. Linja lopetti vuonna 1985, kun HKL uudisti raitiolinjaston.

Sen jälkeen numero 5 on nähty tilapäisellä linjalla kesällä 2011 ja kulttuurilinjan tunnuksena vuonna 2012.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.