Mainos

Lehdet: Jotain unohtui: Länsimetroon ei rakennettu vessoja kuljettajille – "Pieni, mutta ihmiselle aika olennainen asia"

Länsimetro suunniteltiin alun perin automaattiohjautuvaksi, minkä peruuntuminen johti siihen, että metronkuljettajille ei ole suunniteltu tauko- tai sosiaalitiloja, kertoo JHL:n ammattilehti Motiivi. Asiasta uutisoi myös Helsingin Sanomat.

Viime lauantaina matkustajille avautuneessa Länsimetrossa työskennelleet huomasivat puutteet jo aiemmin, kun metroa alettiin testata tänä syksynä.

– Niinkin pieni, mutta ihmiselle aika olennainen asia kuin vessa, pääsi unohtumaan, HKL:n pääluottamusmies Pekka Hirvonen ja kunnossapidossa työskentelevä Kari Uusikumpu kertovat Motiiville.

Lehden haastattelema metronkuljettaja Kirsi Haanpää kertoo, ettei radan länsiosassa ehdi käydä vessassa tauon aikana, koska kääntöraiteelle ei ole sijoitettu taukotilaa.

– Tänään aamukierrossa Matinkylän tauko oli yhdeksän minuuttia. En olisi ehtinyt edes juosten, Haanpää sanoo.

Rataverkon alueella työskentelee kuljettajien lisäksi myös huolto- ja kunnossapitotyöntekijöitä, siivoojia sekä vartijoita. Matinkylässä työskentelevillä huoltotyöntekijöillä voi kestää yhden vessakäynnin tekeminen jopa 25 minuuttia. Kun laajennusosa Kivenlahteen avataan, siirtyy huoltohenkilökunta sinne.

– Pitääkö sinnitellä sinne asti? Vai saisiko Matinkylän vessan hiukan lähemmäksi? Eihän se länsimetro maksanut kuin hiukan yli miljardin, Hirvonen ja Uusikumpu kysyvät.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja