Mainos

HS: Imatralaislehti teki töitä kellon ympäri – vasta sitten selvisi ampumisen uhrien olleen työkavereita

Helsingin Sanomien Kuukausiliite kertoo imatralaisen paikallislehti Uutisvuoksen toimittajista, jotka menettivät kaksi työkaveriaan Imatran viime joulukuisessa traagisessa kolmoissurmassa. Paikallinen 23-vuotias mies ampui kaksi paikallislehden toimittajaa ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan paikallisen ravintolan edessä.

Paikallislehden toimitus ei tiennyt uhrien henkilöllisyyttä, vaan toimittajat ehtivät uutisoida tapahtumista kellon ympäri ennen kuin saivat tietää uhrien olleen työkavereitaan.

Uutisvuoksen toimittaja Anu Pakarinen, Katri Ikävalkoja Anne Vihavainen lähtivät yhdessä Helsinkiin Itä-Suomen Sanomalehtimiesyhdistyksen järjestämälle teatterimatkalle. Teatterin jälkeen he lähtivät takaisin Imatralle, jossa jatkoivat kävelykadun lähelle ravintolaan.

Puoli kahdeltatoista 23-vuotias imatralaismies ajoi kävelykadulle ravintola Vuoksenvahvin eteen, nousi autosta ja ampui kiväärillä kadulla olleita ihmisiä. Kiväärin tähtäimeen osuivat ravintolasta poistuneet Katri Ikävalko, Anne Vihavainen ja hänen serkkunsa Tiina Wilén-Jäppinen.  Anu Pakarinen oli lähtenyt kotiinsa aiemmin. 

Uutisvuoksen päätoimittajan Mari Pajarin kollega oli soittanut yöllä ja kertonut ampumisesta.

Pajarin saapuessaan ampumapaikalle oli tilanne jo ohi. Uhrien henkilöllisyyttä ei tiedetty. Huhujen mukaan he olivat nuoria naisia, jopa teini-ikäisiä. Pajari teki yöllä kaksi uutista. Aamulla työvuorossa ollut toimittaja aloitti työt heti herättyään.

Anu Pakarinen näki vasta aamulla, mitä puolen yön aikoihin kävelykadulla oli tapahtunut. Hän laittoi Anne Vihavaiselle viestiä, mutta ei saanut vastausta. Hän oli yhteydessä päätoimittaja Pajariin, joka ei myöskään ollut saanut yhteyttä Ikävalkoon ja Vihavaiseen. Tämä herätti työkavereissa huolta, mutta he uskoivat edelleen uhrien olevan nuoria naisia.

Sunnuntaina puoliltapäivin toimituksessa huomattiin Facebook-status, jossa viitattiin uhreihin. Pakarinen soitti statuksen kirjoittajalle. Tämä kertoi, keitä uhrit olivat. 

Uhrien työpöydille sytytettiin kynttilät. Toimituksesta soitettiin muille kollegoille. Loppupäivän lehden toimittajat kävivät poliisin tiedotustilaisuudessa ja kirjoittivat uutisia ja pääkirjoituksen Imatran traagisista tapahtumista. Toimituksesta mentiin vielä samana päivänä uhrien perheiden luokse.

Maanantaina toimittajat palasivat töihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.