Mainos

Me Naiset: Imatran ampumistragedian uhrien omaiset kertovat menetyksestä – "He olivat mahtavia naisia"

Imatran kolmoissurmassa henkensä menettäneiden omaiset kertovat viimeistä hetkistä rakkaidensa kanssa tuoreimmassa Me Naiset -lehdessä.

Jenny Jäppinen menetti äitinsä Tiina Wilén-Jäppisen, joka oli paikkakunnalla tunnettu poliitikko ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. 28-vuotias Jäppinen kertoo, että jutteli samana päivänä puhelimessa äitinsä kanssa ikääntymisestä. Illalla äiti olikin jo kuollut.

– Nyt se tuntuu tietysti ironiselta. Olimme käyneet katsomassa iskäni äitiä, joka on hyvin huonossa kunnossa. Sanoin, että onneksi te ette iskän kanssa ole vielä pitkään aikaan tuossa tilanteessa. Äiti lupasi, että hän elää vanhaksi, Jäppinen kertoo lehden haastattelussa.

"Poissaolo tuntuu kaikkialla"

Nuori mies avasi tulen ravintolan edessä Imatran kävelykadulla 3. joulukuuta tarkoituksenaan tappaa. Mies valitsi uhrinsa poliisin tietojen mukaan sattumanvaraisesti. Surmansa sai kaksi paikallislehden toimittajaa, Katri Ikävalko ja Anne Vihavainen ja poliitikko, Vihavaisen serkku Tiina Wilén-Jäppinen. He olivat juuri poistumassa ravintolasta ja kuolivat luoteihin heti.

Kaisa Juntunen kuvailee lehdelle, että pikkusiskon, Katri Ikävalkon, menettäminen tuntuu yhä.

– Olimme niin läheisiä, että Katrin poissaolo tuntuu kaikkialla.

Omaiset perustaneet yhdistyksen

Imatralla ampumistragedian uhrien omaiset haluavat, että henkensä menettäneet tullaan muistamaan ja he ovatkin perustaneet yhdistyksen. Me Naiset -lehden mukaan yhdistys, Valon Vuoksi – Annen, Katrin ja Tiinan muisto ry, perustettiin edistämään mielenterveyttä. Tarkoitus on vaikuttaa päättäjiin sekä kerätä varoja tutkimukseen ja hoitoon.

– Nämä kaikki kolme naista elivät täysillä. He olivat niin mahtavia naisia, että heidän muistonsa on saatava elämään. On myös tarve antaa mielettömyydelle mieli. Ettei heidän kuolemansa olisi turha, Juntunen sanoo lehdelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.