Mainos

Kolme naista ammuttiin kadulle: Nuorelle imatralaismiehelle luetaan syytteet kolmoismurhasta – MTV seuraa oikeudenkäyntiä

Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa Imatralla luetaan tänään syytteet kolmesta murhasta Jori Juhani Lasoselle, 24, joka ampui kolme naista viime joulukuussa Imatran keskustassa.

Kolmoissurma tapahtui joulukuun 3.-4. päivän välisenä yönä ravintola Vuoksenvahdin edustalla.

Lasonen saapui tapahtumapaikalle myöhään lauantai-iltana kotoaan Imatralta autolla. Hän otti asunnon autotallissa sijaitsevasta asekaapista 7,62 kaliiperia olevan metsästyskiväärin ja laittoi sen ampumavalmiuteen. Ase oli luvallinen, mutta se ei ollut hänen omansa. Aseen omistajaa ei epäillä mistään rikoksesta.

Lasonen lähti kotoaan noin kello 23.45 ja ajoi poliisin mukaan autollaan Imatran Koskenpartaalle surmaamistarkoituksessa.

Ampuminen kesti vain hetken

Ampumisessa kuoli Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen ja kaksi paikallislehti Uutisvuoksen toimittajaa, Anne Vihavainen ja Katri Ikävalko.

Toimittajat olivat olleet lauantaipäivänä teatterireissulla Helsingissä, jonka jälkeen he jatkoivat iltaa Imatralla. Ravintolassa he tapasivat Vihavaisen serkun Wilén-Jäppisen.

Naiset olivat juuri poistumassa ravintolasta, kun ampuminen tapahtui. Lasonen ampui viisi laukausta, joista neljä osui uhreihin. 

Kolmen naisen kuolemaan johtanut ampuminen kesti noin puoli minuuttia.

Vuosina 1963, 1964 ja 1980 syntyneet uhrit kuolivat välittömästi ylävartaloon ja päähän osuneisiin laukauksiin.

Uhrit valikoituivat sattumalta

Ravintolasta ulos astuneet naiset olivat ensimmäiset Lasosen tapaamat ihmiset tämän saavuttua tapahtumapaikalle kävelykadulle. Naiset valikoituivat uhreiksi sattumalta. Epäilty ei tuntenut heitä entuudestaan.

Tekonsa jälkeen Lasonen kohotti vielä aseensa ampuma-asentoon ja osoitteli sillä kävelykadun suuntaan, mutta aseen ammukset olivat jo loppuneet. Hän laittoi aseen takaisin autoon ja jäi odottamaan poliisia paikan päälle, mistä hänet otettiin kiinni.

Lasonen tunnusti teot esitutkinnassa. Hän kertoi, että hänellä oli ollut surmaamiseen liittyviä ajatuksia parin viikon ajan ennen tekoa, mutta lopullisen päätöksen teon toteuttamisesta hän teki vasta tekoiltana.

Motiivi ei selvinnyt esitutkinnassa

Poliisin esitutkinnan mukaan Lasonen ei ollut kertonut ajatuksistaan tai aikomuksistaan kenellekään ennen tekoa. Teon motiivi ei koskaan täysin selvinnyt esitutkinnassa, mutta poliisi kertoi, että taustalla vaikuttivat Lasonen mielenterveyteen liittyvät syyt.

Lasonen ei ollut alkoholin tai muiden huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena tekohetkellä.

Lasonen määrättiin Etelä-Karjalan käräjäoikeuden päätöksellä mielentilatutkimukseen jo ennen jutun pääkäsittelyä, joka alkaa tänään. Oikeudenkäynnissä käsitellään tänään myös mielentilatutkimuksen tuloksia.

MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.