HS: Helsinkiläiskoulu luopui Enkeli taivaan -virren laulamisesta – "Tonttuja meillä kyllä on"

Poliisin joulutervehdys 2018 2:55
Katso videolta poliisin hupaisa joulutervehdys!

Helsingin Itäkeskuksen peruskoulun joulujuhlassa on tonttuja, mutta ei lainkaan uskonnollisia joululauluja, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehti selvitti helsinkiläiskoulujen joulujuhlakäytäntöjä. Monet koulut ovat poistaneet uskonnollisia piirteitä joulujuhlasta, mutta Enkeli taivaan -laulua lauletaan useassa koulussa edelleen.

Itäkeskuksen peruskoulun joulujuhlasta on poistettu kaikki uskonnollisuuteen viittaava, koska enemmistö koululaisista kuuluu muuhun kuin kristinuskoon tai ei kuulu kirkkoon lainkaan.

– Tonttuja meillä kyllä on, niihin lapset törmäävät niin helposti muuallakin vaikkapa ostoskeskuksissa. Ja keväisin lauletaan suvivirsi, se kuuluu mielestäni niin selvästi suomalaiseen kulttuuriperintöön, eikä sitä pääse välttämättä laulamaan muualla, kertoo koulun rehtori Antti Pasonen lehdelle.

Itäkeskusken peruskoulun oppilaat pääsevät laulamaan jouluvirsiä erillisessä joulukirkossa, johon saavat osallistua niin evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluvat kuin kuulumattomatkin.

Myös Munkkiniemessä luovuttu virsistä

Myös Munkkiniemen ala-asteella on luovuttu uskontoon liittyvistä piirteistä joulujuhlassa. Koulun rehtorin mukaan päätös on sopinut kaikille hyvin.

Monessa koulussa on HS:n mukaan tehty kompromissi – uskonnolliset elementit on muuten karsittu joulujuhlasta, mutta Enkeli taivaan -virsi lauletaan.

Lue myös:

    Uusimmat