Mainos

Kaatuuko Guggenheim? HS: Hanke suurissa vaikeuksissa Helsingin kaupunginvaltuustossa

Helsingin kaupunginvaltuutetut eivät näytä lämpenevän Guggenheimille, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Lehti tavoitti 85 kaupunginvaltuutetusta 79.

Heistä 35 vastustaa museohanketta ja 11 ei halua kertoa kantaansa. Eteläsatamaan suunniteltua museohanketta kannattaa ehdoitta vain 19 päättäjää.

Lehden mukaan yksitoista valtuutettua on vielä kahden vaiheilla. Kantaansa panttaa peräti seitsemän valtuutettua kokoomuksesta, joka on suhtautunut hankkeeseen pääosin myönteisesti.

Lehden mukaan moni poliitikko pitää museohanketta periaatteessa hyvänä, mutta nykyistä esitystä huonona. Matti Niiranen (kok.) kertoi lehdelle kannattavansa hanketta, mutta hän pitää julkisen rahan osuutta edelleen liian korkeana.

– On tämä uusin esitys selvästi parempi, mutta en ole vieläkään tyytyväinen, pitäisi olla enemmän yksityistä rahaa.

Kaikki valtuutetut pitävät asiaa niin tärkeänä, että lupaavat lehdelle olevansa ensi keskiviikon kokouksessa paikalla lähes hinnalla millä hyvänsä.

Guggenheim-hanke eteni maanantaina kaupunginhallituksesta valtuustoon äänin 8-7, minkä jälkeen HS aloitti kyselyn valtuutetuille. Jos valtuusto hyväksyy hankkeen, niin museon rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuonna 2019.

Valtuuston käsittelyyn tulevan sopimuksen mukaan kaupunki osallistuisi museon rakentamiseen 80 miljoonalla eurolla. Loppuosan 130 miljoonan investoinnista maksaisi Guggenheim Helsingin Tukisäätiö. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja