AKT vahvistaa olevansa mukana torstain jättilakossa – HS: Liitto aikoo pysäyttää bussiliikenteen

SAK:lta uhkaus: Ensi torstaina koko Suomessa laaja lakko, jos hallitus ei tule vastaan 34:55
SAK:lta uhkaus: Ensi torstaina koko Suomessa laaja lakko, jos hallitus ei tule vastaan

Myös suurimpien kaupunkien bussiliikenne on pysähtymässä ensi viikon suurena lakkopäivänä torstaina, kertoo Helsingin Sanomat.

Liikenteen on pysäyttämässä HS:n tietojen mukaan Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT. Osa vuoroista saatetaan ajaa työnantajien tai liittoon kuulumattomien voimin.Lakko vaikuttaisi myös linja-autoliikenteen tilausajoihin, HS kertoo.

Auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko ei kiistä muttei myöskään vahvista julkisuudessa olleita tietoja, joiden mukaan AKT suunnittelisi ensi torstaiksi laajaa linja-autoliikenteen lakkoa.

Kokko kertoo MTV Uutisille, että liitto on laajasti ensi torstaina mukana palkansaajakeskusjärjestö SAK:n työnseisauspäivässä. Kokon mukaan AKT kertoo toimien yksityiskohdista aikaisintaan maanantai-iltana.

– Linja-autoala on meidän toiseksi suurin sopimusalamme, että siitä voi sitten rivien välistä lukea jotain – kun kattavasti lakossa olemme mukana. Mutta syy siihen, miksi en halua yksityiskohtia vielä kertoa, on se, että on asianmukaista ilmoittaa ensin työnantajaliitoille ennen kuin julkisuuteen.

Jo aiemmin on uutisoitu lakon vaikuttavan torstaina myös juna- metro- ja rautatieliikenteeseen. Yhdistelmänä tämä tekee liikkumisen etenkin pääkaupunkiseudulla hankalaksi ilman omaa ajoneuvoa.

Lakot voivat vielä peruuntua, jos Petteri Orpon hallitus saadaan neuvottelemaan työntekijä- ja työnantajapuolen kanssa työelämään vaikuttavista lainsäädäntöuudistuksista, esimerkiksi työtaisteluja sekä työttömyysturvaleikkauksia koskien.

Lue myös:

    Uusimmat