Mainos

HS: 8-vuotias tuhlasi 500 euroa PlayStation-verkkokaupassa – vanhempien ei tarvitse maksaa

Kuluttajariitalautakunnan päätöksen mukaan vanhempien ei tarvitse maksaa kahdeksanvuotiaan poikansa nettipeliostoksia, kertoo Helsingin Sanomat.

Elektroniikkayhtiö Sony ei suostunut alunperin hyvittämään rahoja tapauksessa, jossa 8-vuotias poika teki vahingossa 492 euron ostokset PlayStation-verkkokaupassa. Ostot tapahtuivat maaliskuussa 2015.

Espoolaisperheen äiti oli syöttänyt luottokorttitietonsa Sonyn verkkokauppaan. Näin ollen poika pystyi tekemään ostoja verkkokaupassa.

Vasta yllättävä luottokorttilasku paljasti, että perheen kahdeksanvuotias poika oli tahattomasti ostanut verkkokaupasta uusia pelejä sekä tehnyt pelien sisäisiä ostoja.

Vanhempien mukaan poika ei ymmärtänyt käyttävänsä oikeaa rahaa ostoihin.

Kuluttajariitalautakunnan päätös ensimmäinen laatuaan

Sony kieltäytyi hyvittämästä rahoja perheelle vedoten siihen, että käyttäjätili oli pojan isän nimissä. Koska maksuna käytettyä äidin luottokorttia ei oltu ilmoitettu kadonneeksi tai varastetuksi, voitiin ostoksia Sonyn mukaan pitää vanhempien luvalla tehtyinä.

Pojan isä valitti tapauksesta kuluttajariitalautakuntaan. Isä vetosi siihen, että lain mukaan lapset voivat tehdä vain vähäisiä ostoksia.

Kuluttajariitalautakunnan elokuun lopussa antamassa vastauksessa lautakunta päätti, etteivät vanhemmat ole tapauksessa maksuvelvollisia. Lautakunnan mukaan pojan ostokset eivät olleet tavanomaisia ja merkityksettömiä. Näyttöä siitä, että äiti olisi antanut pojalleen luvan ostoksiin, ei myöskään ollut.

Lautakunnan päätökset ovat suosituksia, mutta yleensä yritykset noudattavat niitä.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.