Mainos

Työntekijä jätti maksukortin pukuhuoneeseen – työkaveri pelasi kortilla netissä lähes tuhannella eurolla

Maksukorttia pitää säilyttää yhtä huolellisesti kuin käteistä rahaa, muistuttaa kuluttajariitalautakunta. Se otti ratkaisussaan kantaa tapaukseen, jossa kaupan työntekijä oli jättänyt maksukorttinsa työntekijöiden pukuhuoneena käytettyyn takahuoneeseen.

Ratkaisussa kerrotaan, että käsilaukussa olleen kortin tiedot oli viety ja niillä oli tehty ostoja netin pelisivuilla lähes tuhannella eurolla. Takahuoneeseen ei ollut pääsyä ulkopuolisella, mutta siellä ei myöskään ollut lukittavia lokeroita.

Maksupalvelulain mukaan kortinhaltija vastaa varkaan korttiostoksista 150 euroon saakka, jos maksuvälineen katoaminen johtuu kortin huolimattomasta säilytyksestä. Jos kortinhaltija on toiminut tahallisesti tai törkeän huolimattomasti, vastaa hän luvattomista ostoista kokonaan.

Pankin mielestä kortinhaltija oli toiminut törkeän huolimattomasti jättäessään kortin valvomattomaan tilaan, johon koko henkilökunnalla oli vapaa pääsy. Kuluttajariitalautakunta kuitenkin katsoo, ettei kortin jättäminen ollut törkeän huolimatonta. Ratkaisussa suositetaan, että kortinhaltija vastaa oikeudettomista ostoista 150 euroon saakka.

Kuluttajariitalautakunnan mukaan pankit eivät ole riittävästi tuoneet esiin riskiä, että maksukortteja voidaan väärinkäyttää myös ilman tunnuslukua niiden tietojen avulla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.