HPK:n kokoonpanoa hallitsevat 1990-luvulla syntyneet pelurit – "Meno kopissa on vähän nuorekasta, täytyy myöntää"

HPK-luotsi Pennanen HIFK-pelin alusta:"Henkisesti tiltattiin" 2:25

Jääkiekon Liigassa HPK:n joukkue pursuaa nuoria pelureita, sillä torstai-iltana kokoonpanossa oli peräti seitsemäntoista 1990-luvulla syntynyttä pelaajaa. Yksi heistä on tehot 1+2 tällä kaudella viimeistellyt Eetu Tuulola, joka keskittyy ainakin vielä tämän kauden ajan NHL:n sijasta SM-liigaan. HIFK kaatoi torstaina HPK:n tylysti lukemin 6-2.

Ylälaidan videolla HPK:n päävalmentajan Antti Pennasen haastattelu HIFK-ottelun jälkeen.

HPK:n kokoonpanosta ei nuoruuden raikkautta puutu, sillä seitsemästätoista 1990-luvulla syntyneestä pelaajasta peräti 11 on syntynyt vuosikymmenen jälkimmäisellä puoliskolla. 20-vuotiaan Tuulolan mukaan joukkueen ikärakenne näkyy vahvasti arjessa.

– On se meno kopissa vähän nuorekasta, täytyy myöntää. Mitä kopissa tapahtuu, jää koppiin, hyökkääjä nauraa.

– Vanhemmat pelaajat tulevat juttuihimme ihan hyvin mukaan, eivätkä arastele jutella meidän kanssa. He kompensoivat nuoruuden intoamme, Tuulola lisää.

Torstainen kamppailu Helsingissä IFK:ta vastaan ei ollut HPK:lle helppo. Isännät tekivät ensimmäisessä erässä neljä maalia, eivätkä hämeenlinnalaisten toisen erän kaksi kavennusta kääntäneet peliä. 2-6-tappio oli HPK:n kauden suurinumeroisin.

– Lopputulos ei ollut todellakaan toivottu. Alussa puolustimme heikosti ja kaveri rokotti hyvin paikoista ensimmäisessä erässä. Puolustus ja peli kokonaisuudessaan oli ensimmäisessä erässä heikkoa. Näitä pelejä ei saisi tulla, mutta välillä näitä käy.

HPK:lla on kauden neljästä pelistään saldona kolmen pisteen voitto, tappio ja voitto jatkoajalla sekä torstainen pisteenmenetys. Tuulolan mukaan syytä huoleen ei ole, sillä ottelut ovat olleet ennen torstaita hyvin tasaväkisiä.

– Olemme pystyneet taistelemaan ja olemme olleet voitossa kiinni pelistä toiseen. Meillä on ollut ennen tätä pienimaalisia pelejä. Se kertoo, että olemme puolustaneet hyvin.

Tuulola varattiin NHL:ään kesällä 2016 (Calgary Flames, kuudes kierros, #156). HPK-kasvatti oli kesällä toista kertaa mukana Flamesin leirillä ja palaute oli positiivista.

– Juttelimme siitä, missä täytyy kehittyä. He olivat tyytyväisiä siihen, miten leiri meni. Siellä oli kesän ensimmäiset jäät. Siihen nähden kaikki sujui hyvin. Onneksi noilla leireillä ei vielä tapeltu pelipaikasta, laituri naurahtaa.

Tuulola on Pohjois-Amerikan sijaan Liigassa, sillä laituri on sopinut seuransa kanssa keskittyvän nyt kotimaisiin peleihin.

Tuulola teki viime kaudella 51 ottelussa tehot 16+10=26. Tulevalla kaudella Tuulolalle on tarjolla jälleen iso rooli HPK:n hyökkäyksessä.

– Tämä kausi mennään täyspainoisesti Hämeenlinnassa. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Turha sitä on vielä murehtia.

HIFK-tähti Santala maalasi heti kotiyleisön edessä –"Hyvä, että tuli ensimmäisessä pelissä" 1:22

Lue myös:

    Uusimmat