HPK:n hylätty maali aiheutti runsaasti tunteiden kuohuntaa Oulussa – "Osumaa maalivahtiin ei olisi tullut ilman pakin liikettä"

Antti Pennanen: Pelin luonne toisenlainen kuin kahdessa ensimmäisessä 1:23
Pääkuvan videolla Ari Kettusen tekemä Antti Pennasen haastattelu!

Hämeenlinnan Pallokerho meni finaalisarjassa johtoon, kun se kukisti Kärpät 3-0-lukemin. Lukemat olisivat voineet olla suuremmatkin, mutta HPK:lta hylättiin yksi maali. Tuomio aiheutti runsaasti kuohuntaa.

HPK:n Filip Riska oli juuri viimeistellyt 2-0-johtomaalin, kun HPK sai kiekon kolmannen kerran Kärppien maaliin. 

Osuma kuitenkin hylättiin välittömästi, jonka jälkeen HPK haastoi tilanteen. Videotarkistuksen jälkeen tuomio pysyi samana: HPK:n kultakypärä Teemu Turunen oli häirinnyt Kärppien maalivahdin Veini Vehviläisen torjuntatyöskentelyä. 

Tuomio aiheutti HPK-leirissä, sekä sosiaalisessa mediassa runsaasti tunteiden kuohuntaa. Turunen nimittäin osui vain hieman kärppävahtiin.

– Katsoin nopeasti, että vastustajan pakki olisi vähän auttanut meidän hyökkääjän osumaa. Osumaa maalivahtiin ei olisi tullut ilman pakin liikettä. Eiköhän se ole mennyt oikein, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi tilannetta MTV Urheilulle. 

Hylätystä maalista huolimatta, HPK pelasi vakuuttavan ottelun. Se hyökkäsi yhtenäisenä ja tiiviinä viisikkona, jonka takia se myös pystyi puolustamaan laadukkasti.

– Hyvä ensimmäinen erä, olimme siinä hyviä ja meillä oli paikkoja tehdä useampikin maali. Toisen alussa vastustaja oli vahva ja näytti, miksi se on niin huippujoukkue. Kolmannessa piti tehdä se, mitä piti tehdä, Pennanen niputti ottelun.

HPK johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 2-1. 

Katso pääkuvan videolta Antti Pennasen koko haastattelu!



 

Lue myös:

    Uusimmat