Mainos

Hovioikeus piti turkkilaisoperaattorin tuomion ennallaan

Turkkilainen teleoperaattori Telsim Mobil on joutunut oikeustoimien kohteeksi myös Helsingissä. Helsingin hovioikeus päätti torstaina pitää ennallaan käräjäoikeuden lokakuisen päätöksen, jonka mukaan Telsimin Suomessa oleva 30 miljoonan dollarin eli noin 34 miljoonan euron omaisuus asetetaan takavarikkoon.

Nokia ja Motorola haastoivat Telsimin tammikuun lopulla New Yorkissa oikeuteen maksamattomien lainojen takia. Nokia yrittää saada takaisin noin 700 miljoonan dollarin ja Motorola yli kahden miljardin dollarin saatavia. Lisäksi yhtiöt hakevat vahingonkorvauksia.

Helsingissä vireillä olleessa oikeusprosessissa Telsimiltä on saataviaan perinyt kansainvälinen pankkijätti ABN Amro. Turkkilaisyhtiö on pankille velkaa kaikkiaan 800 miljoonaa dollaria. Velka liittyy Nokian ja Telsimin lokakuussa 1998 solmimaan GSM-verkkokauppaan, jota varten Nokia järjesti Telsimille ABN Amrolta lainan.

Telsim ei hyväksynyt Helsingin käräjäoikeuden lokakuista päätöstä Suomessa olevan omaisuutensa takavarikkoon asettamisesta, vaan valitti asiasta hovioikeuteen väittäen ABN Amron toimineen asiassa vilpillisesti. Hovioikeuden mukaan ei käräjäoikeuden päätöksen muuttamiseen ei ollut kuitenkaan syytä.

Telsim on Turkin toiseksi suurin teleoperaattori. Yhtiön omistaa Uzanin perhe, joka oli viime vuonna Turkin viidenneksi rikkain. Perheen varallisuudeksi on arvioitu noin 1,6 miljardia dollaria.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.