Hovioikeus alensi lapsia hyväksikäyttäneen tuomiota – mies saalisti lapsia Instagramissa nimimerkkien suojissa

16:57
Huomenta Suomessa pohdittiin, miten seksuaalirikokset saataisiin loppumaan.

Hovioikeus alensi useita lapsia hyväksikäyttäneen miehen vankeusrangaistusta vuodella.

Hedayatullah Safi oli käyttänyt seitsemää lasta seksuaalisesti hyväkseen, minkä lisäksi hän oli käyttänyt yhtä hyväkseen törkeästi. Käräjäoikeus oli tuominnut miehen 4 vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Lapset olivat 14–15-vuotiaita. Mies oli kolmikymppinen.

Törkeässä teossa oli keskustellut lapsen kanssa seksuaalisista asioista tietokoneen ja mobiililaitteen välityksellä muun muassa Instagramissa. Tekoon kuului myös seksuaalisten kuvien lähettämistä ja useita tapaamiskertoja, joilla osapuolet olivat seksuaalisesti tekemissä muun muassa anaaliyhdynnän muodossa.

Muut hyväksikäytöt tapahtuivat myös internetissä, ja yhdessä tapauksista oli tavannut kerran yhtä uhreista. Osassa teoista mies oli lähetellyt lapsille seksuaalisia kuvia.

Hovioikeus katsoi vuonna 1986 syntyneen miehen syyllistyneen rikoksiin. Se kuitenkin katsoi, että oikeudenmukainen tuomio miehen teoista on 3 vuoden 10 kuukauden vankeusrangaistus.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja